Danilović: Nećemo glasati za nepovjerenje Vladi

"Nećemo se igrati politike i praviti cirkus, a nećemo ni dopustiti da se, makar bez naše javne osude i otpora, a toliko možemo, prave pogubne kombinacije oko rušenja postojeće Vlade i izglasavanja nove uz pomoć DPS-a"

9459 pregleda 52 reakcija 50 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da neće glasati za nepovjerenje Vladi.

Lijer Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da ta partija neće učestvovati "u maltretiranju pobjedničke većine od 30. avgusta 2020".

"Nećemo se igrati politike i praviti cirkus, a nećemo ni dopustiti da se, makar bez naše javne osude i otpora, a toliko možemo, prave pogubne kombinacije oko rušenja postojeće Vlade i izglasavanja nove uz pomoć DPS-a. Mi nećemo ići na mobu gubitnicima niti ćemo podupirati čije god bolesne političke ambicije. Nećemo glasati za nepovjerenje Vladi, a ova Vlada je više onih koji hoće da je ruše, nego što je naša. Nas u "svijetlu evropsku budućnost" neće voditi oni koji su Crnu Goru strpali u mrak i zatvor koji trajao skoro tri decenije", naveo je Danilović u saopštenju.

Dodao je i da je njihova ponuda kolegama jasna i odavno na stolu.

"Sjednimo da se dogovorimo u okviru većine od 41, da se dogovorimo i da nam objasnite šta hoćete, a da nam poruke ne šaljete preko medija. Možete na sastanak da pozovete i kolege iz manjinskih stranaka koje su sa nekim od vas potpisali Memorandum, ako njima nije ispod časti da razgovaraju sa većinom i ako nemaju namjeru da nas demokratski edukuju? Od 30. avgusta 2020. postoji četrdeset glasova za rušenje Vlade - cijelo vrijeme im fali samo jedan. Nema potrebe da se krijemo i mudrujemo na nivou polusvijeta. Dodajte taj jedan, ili koliko još treba za maskiranje, i prekinite ovo mučenje i prljanje svih. I ne brinite; narod će naći način da vam se zahvali, po zasluzi", zaključio je Danilović.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore u Skupštini je Vladimir Dobričanin.

Bonus video: