Popović ostaje na čelu LP; Rađenović: Centralizacija, istinski liberali se ne slažu

Među gostima pete Redovne konferencije LP su i predstavnici Hrvatske građanske inicijative, ministarka bez portfelja Marija Vučinovic i poslanik Adrijan Vuksanović, poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Bobo Radunovic, poslanik Bošnjacke stranke Ervin Ibrahimović, Marija Blagojević iz Socijaldemokata
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2017. 16:46h

Aktuelni predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović ponovo je izabran za lidera te partije na današnjoj redovnoj konferenciji.

Njegov protivkandidat bio je predsjednik budvanskog odbora LP Blažo Rađenović.

Popović je dobio 70, a Rađenović 38 glasova.

"Popović se zahvalio Rađenoviću na fer borbi", kazao je portparol LP Ammar Borančić.

Rađenović je čestitao Popoviću pobjedu.

"Vidjeli smo i danas, kao i mnogih godina unazad, da se ovdje radi isključivo o centralizaciji partije u vođstvu jednoga čovjeka, počevši od statuta do svih drugih stvari koji su vezane za partiju. I pokazalo se da taj instrument glasačke mašinerije daje rezultat vjerovatno onima kojima treba. Mi iz godine u godinu, poznato vam je, gostujemo na izbornim listama drugih partija. Da konkretno kažem – DPS. I većina, kada su u pitanju opštinski odbori i predsjednici opštinskih odbora, broj delegata ne održava pravo stanje", kazao je Rađenović poslije glasanja.

On je kazao da će se uskoro sastati opštinski odbor LP u Budvi, koji će zatim o situaciji u partiji razgovarati sa ostalim odborima.

"Sačekaćemo naše organe na lokalnim nivoima, opštinske odbore, koji će zasijedati i donijeće krajnji sud. Ali u svakom slučaju, jasno vam je već sada, da politika koju vodi Popović i centralizacija partije na način na koji je on više puta demonstrirao kroz rad u Parlamentu je nešto sa čim se istinski i iskonski liberali ne slažu i ubuduće apsolutno toj politici nećemo pripadati", kazao je Rađenović poslije glasanja.

Popović je ranije rekao da će naredne godine pokazati da li za LP ima prostora na politickom tržištu Crne Gore.

"Jasno je da su se crnogorski Liberali podijelili na više frakcija, a vrijeme traži njihovo ujedinjavanje", rekao je Popović.

Dodao je da je Crna Gora polazala da postoji prijeko potrebna kultura dijalog u institucijama sistema.

"Posljednjih nekoliko godina pokazalo se da je Crnoj Gori prijeko potrebna kultura dijalog u institucijama sistema, ali i bolje institucije sistema", rekao je Popović.

Među gostima pete Redovne konferencije LP su i predstavnici Hrvatske gradjanske inicijative, ministarka bez portfelja Marija Vučinovic i poslanik Adrijan Vuksanović, poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Bobo Radunovic, poslanik Bošnjacke stranke Ervin Ibrahimović, Marija Blagojević iz Socijaldemokata.

“Liberali dijele temeljne vrijednsoti sa Socijaldemokratama. Želim vam jos dugo, dugo godina postojanja na političkoj sceni,” kazala je Blagojević.

Predsjednica HGI Marija Vučinović je kazala da LP sa HGi dijeli zajedničko djelovanje i da su njihove odluke i ciljevi bili isti.

"LP je od samog osnivanja svojim radom i djelovanjem sa svojim koalicionim partneron pokazala kako se na miran način može ostvariti nezavisnost", kazala je Vučinović.

Radunović je kazao da je dugogodišnja saradnja DPS-a i LP-a imala istorijske rezultate - očuvanje mira, sticanje nezavisnosti i evroatlantske integracije.

On je kazao da je LP pokazala da su im državni ciljevi važniji od ličnih interesa i da su zbog toga toliko dugo na političkoj sceni.

"Liberalna partija će u DPS-u uvijek imati partnera", rekao je Radunović.

"Moja želja je da vječno trajete,” kazao je Radunović na kraju.

Galerija

Bonus video: