Pokreću proceduru preispitivanja podrške Goluboviću

"Demokratska partija socijalista, kao partija koja je snažno okrenuta afirmaciji građanske politike, ni na jedan način neće tolerisati poruke koje se kose sa tim načelima", poručili su iz te partije

9899 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Izvršni odbor DPS Pljevlja na jutros održanoj sjednici se ogradio od izjava i medijskih interpretacija predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, naglasivši kako je riječ o nedopustivoj izjavi u odnosu na dešavanja u gradu, ali i u odnosu na politiku koju zastupa ta stranka.

Oni su, kako je saopšteno, izrazili neslaganje sa "njegovim posljednjim izjavama" i odlučili da pokrenu preispitivanje povjerenja Goluboviću pred Opštinskim odborom.

"Nastupi koji već u više navrata izazivaju uznemirenje javnosti, nikako ne korespondiraju sa politikom i vrijednostima koje je u Crnoj Gori, a posebno u Pljevljima, promovisala i u najtežim vremenima odbranila upravo DPS, a predsjednici opština iz naših redova moraju biti najbolji reprezenti takve, nedvosmislene politike", saopšteno je iz Izvršnog odbora DPS Pljevlja.

Poručili su da izražavaju posebno žaljenje zbog "svih konotacija koje zadiru u osjećanje sugrađana i prijatelja iz redova manje brojnih naroda", te da DPS ostaje čvrsto na svojim stavovima očuvanja građanskog koncepta.

"Demokratska partija socijalista, kao partija koja je snažno okrenuta afirmaciji građanske politike, ni na jedan način neće tolerisati poruke koje se kose sa tim načelima. Iz tog razloga, IO DPS Pljevlja donio je odluku, da Opštinski odbor, shodno odredbama Statuta, pokrene proceduru preispitivanja podrške Igoru Goluboviću", poručili su iz Izvršnog odbora.

Sjednici Izvršnog odbora prisustvovali su generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva te partije Aleksandar Žurić i šef poslaničkog kluba Danijel Živković.

Bonus video: