Kaluđerović: Rekonstruišu od kredita i pozajmica, pa se hvale uspješnim radom i investicijama

"Mi u Crnogorskoj imamo Program finansijske sanacije Prijestonice Cetinje koji će definisati postupke i mjere koje bi striktnom primjenom uravnotežile budžet i uspostavile njegovu dugoročnu održivost"
6 komentar(a)
Ivica Kaluđerović, Foto: Crnogorska
Ivica Kaluđerović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 29.10.2017. 09:22h

U predizbornom periodu je već dokazano i viđeno "upumpavanje” novca kako bi se omogućila sredstva za investicije, kratkoročna zapošljenja i socijalna davanja čime bi vladajuća većina omogućila sebi još jedan mandat sigurne vlasti, navodi se u saopštenju iz Crnogorske.

Mi iz Crnogorske molimo građane Cetinja da ne dozvole kupovinu budućnosti svih nas na takav način jer će Cetinje sa dosadašnjom strategijom razvoja i finansijskom održivošću postati grad bez ljudi, kazao je danas nosilac izborne liste „Crnogorska - na okup Crnogorci”, Ivica Kaluđerović.

"Niko još nije rekao istinu da se finansije Prijestonice održavaju iz državnih fondova namijenjenih nerazvijenim opštinama. Mi se pitamo zbog čije greške je Cetinje nerazvijeno pa se na takav način mora održavati stabilnost finansija. Takođe, niko još nije obavijestio građane da su gotovo sve investicije koje se odnose na rekonstrukciju trgova i ulica urađene od kredita, koje neće vraćati vladajuća većina nego svi građani Cetinja ili Crne Gore jer smo mi na Cetinju po statistikama i podacima „nerazvijeni”, istakao je Kaluđerović.

Praksa je, kako je dodao Kaluđerović, da se kredit kreditom vraća.

"Jedino je dobro što su kamatne stope ovih novih kredita manje od onih starih, ali mi se opet pitamo da li je dobro živjeti od kredita? Da li je dosadašnji menadžment učinio dovoljno da obezbijedi način za našu samoodrživost? Jedan se jasan odgovor nameće - da nijesu učinili ništa da nas izbave iz dužničkog ropstva, naprotiv, planiraju tako da nas drže još dugo jer to za njih znači sigurnu vlast”, naglasio je Kaluđerović.

"Mi u Crnogorskoj imamo Program finansijske sanacije Prijestonice Cetinje koji će definisati postupke i mjere koje bi striktnom primjenom uravnotežile budžet i uspostavile njegovu dugoročnu održivost. Time bi se vratio stari sjaj Prijestonici, koja je svojoj omladini i svim građanima pravo na rad i zaposlenje omogućavala sama bez obzira koje su vjerske, nacionalne, kulturne ili političke pripadnosti”, zaključio je Kaluđerović.

Bonus video: