URA predlaže Vladu bez DPS-a i DF-a

Model manjinske vlade bi trebalo da predstave danas na konferenciji za medije

19663 pregleda 588 reakcija 72 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Građanski pokret URA trebalo bi danas da predloži formiranje manjinske vlade bez Demokratske partije socijalista i bez Demokratskog fronta i da za to zatraži podršku svih poslanika u parlamentu.

U slučaju da se obezbijedi podrška većine u parlamentu za taj model uslijedila bi inicijativa za provjeru povjerenja sadašnjoj Vladi.

URA će to najvjerovatnije saopštiti danas na konferenciji za medije.

Ustavom je predviđeno da predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi može podnijeti najmanje 27 poslanika.

Lider URE i vicepremijer, Dritan Abazović prethodnih dana razgovarao je sa kolegama iz pojedinih partija parlamentarne većine. On je prije tri dana u Ulcinju saopštio kako se nada da će se naći izlaz iz političke krize, navodeći da se ne bi dvoumio da se provjeri ima li Vlada Zdravka Krivokapića podršku parlamenta.

"Svi pokušavamo da damo doprinos. Nema noviteta ako neko želi da iz ovoga crpi teorije zavjere. Sve stvari koje su bile u javnosti su na stolu. Šta će na kraju da bude i šta će se izabrati kao model ili se neće uopšte izabrati ostaje da se vidi. Mislim da je naša obaveza kao ljudi koji obavljaju odgovorne funkcije da komuniciramo čak i kad ne možemo da nađemo dogovor. Mislim da je jako važno da vodimo dijalog jer iz toga ne može proizaći ništa loše. Naprotiv", kazao je tada Abazović.

Bonus video: