Uoči sjednice Glavnog odbora: Ostavka šefa SNP Petnjica

"Mislim da će nosilac ponovo da bude isti čovjek. Ja sam bio protiv toga i zbog toga sam i napustio SNP", kazao je Rastoder
55 pregleda 5 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.10.2017. 07:45h

Zbog sukoba unutar petnjičkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), njegov predsjednik Pajazit Rastoder podnio je ostavku.

U Petnjici se za manje od mjesec dana održavaju izbori. Izbori su istog dana i u Mojkovcu, Tuzima i na Cetinju.

Ostavka je podnijeta dan uoči današnje sjednice Glavnog odbora SNP-a. Na njoj bi trebalo da se potvrde liste kandidata SNP-a za izbore 26. novembra, mada se o njima nisu izjasnila sva četiri odbora.

Rastoder je “Vijestima” kazao da se na ostavku odlučio zbog sukoba unutar petnjičkog odbora u vezi nastupa na izborima.

“Podnio sam ostavku na mjesto predsjednika opštinskog odbora i na mjesta u Izvršnom i Glavnom odboru. Dakle na sve funkcije u SNP-u sam podnio ostavku zbog različitih stavova. Mislim da će oni podnijeti listu i ne bih znao i ne bih mogao da vam kažem ko će da bude nosilac. Ja mislim da će nosilac ponovo da bude isti čovjek. To je moja pretpostavka. Ja sam bio protiv toga i zbog toga sam i napustio SNP”, kazao je Rastoder sinoć za “Vijesti”.

Nosilac na prethodnim izborima je bio Zaim Ličina, jedini odbornik SNP-a u Skupštini opštine Petnjica.

Ime odbornika SNP-a našlo se u središtu pažnje nakon što se predsjednik opštine Petnjica Samir Agović pohvalio na Izvršnom odboru DPS-a 2015. da je uz znanje vrha vladajuće partije kupio podršku Ličine. To se čuje na snimku u koji su “Vijesti” imale uvid.

Njegov glas bio je odlučujući za usvajanje završnog računa budžeta opštine za 2014. i izvještaja o radu predsjednika opštine.

Ličina je tada rekao “Vijestima” prošle godine da “nije mizeran čovjek da ga kupe”.

Prema informacijama “Vijesti” Opštinski odbor u Mojkovacu potvrdio je listu kandidata za odbornike u petak, dok će ostali odbori to učiniti u ponedjeljak.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je u petak “Vijestima” da je tačno da se odbori nisu izjasnili.

“Neki su u toku, neki će biti. Može se i naknadno odluka donijeti elektronskim putem”, kazao je Joković.

Na dnevnom redu sjednice GO SNP trebalo bi da budu donijete odluke o koordinatorima za lokalne izbore u ova četiri grada, o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama i odboru Glavnog grada, ali i da se raspravlja o aktuelnoj političkoj situaciji.

Jokovićeva odluka da raspravlja o izbornim listama prije opštinskih odbora pojačala je nezadovoljstvo članova GO okupljenih oko Snežane Jonice, a koji su već bojkotovali prvu sjednicu GO na kojoj su birani potpredsjednici. Sagovornik “Vijesti” iz tog dijela SNP-a rekao je da su članovi GO ogorčeni što vrh stranke nastavlja sa kršenjem Statuta.

Prema njegovim tvrdnjama, dio članova GO tražiće od Jokovića da se na sjednici ne raspravlja o izbornim listama ili da se odloži sjednica.

Prije sjutrašnje sjednice GO biće održana prva sjednica Izvršnog odbora SNP-a.

Bonus video: