Demos: Za dogovor unutar parlamentarne većine

"Mi se u Demosu opredjeljujemo da se stav koalicije "Crno na bijelo" za formiranje nove vlade realizuje kolegijalnim i korektnim dogovorom u parlamentarnoj većini"

13139 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Za razliku od premijera koji je manjinsku vladu, koju zagovara potpredsjednik vlade, nazvao činom neviđene političke korupcije, mi se u Demosu opredjeljujemo da se stav koalicije "Crno na bijelo" za formiranje nove vlade realizuje kolegijalnim i korektnim dogovorom u parlamentarnoj većini. I uz uvažavanje svih komponenti parlamentarne većine, saopšteli su večeras u Demosu.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na današnjoj pres konferenciji model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

"Ovaj jedino poznat model demokratskim društvima treba u mogućoj mjeri pored parlamentarne većine proširiti sa nekorumpiranim segmetima iz opozicije, u prvom redu iz stranka manjina", kazali su iz Demosa.

Oni su zaključili ostaju dosledno pri svom početnom stavu koji odgovara volji građana, da u parlamentarnoj vecini treba konačno postići metod i atmosferu zajedničkog rada i na tim osnovama postići dogovor o modalitetima izlaska iz duboke krize.

Bonus video: