"URA je mjesecima insistirala da dobijemo Tužilacki savjet"

Novaković-Đurović Krapoviću: Vi ste kočili izglasavanje Tužilačkog savjeta

"Za razliku od vas, mi nudimo rješenje i dijalog. Nismo pozivali građane na ulice da brane izbornu volju, kad smo vas čekali da se izglasa Tužilacki savjet"

15151 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Novaković-Đurović, Foto: Građanski pokret URA
Novaković-Đurović, Foto: Građanski pokret URA

Politička direktorica Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović poručila je poslaniku Demokratske Crne Gore Draganu Krapoviću da su na njegova brojna pitanja odgovore dali konkretnim djelovanjem kao činioci vlasti.

Ona je reagovala na današnje saopštenje Krapovića.

"Sve sto smo kao dio vlasti činili do sada bilo je u pravcu evropskog puta Crne Gore, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i očuvanja građanskog koncepta. Ali jedno pitanje nam jeste posebno zanimljivo kad ga Vi iznosite, a tiče se izglašavanja Tužilackog savjeta. URA je mjesecima insistirala da dobijemo Tužilacki savjet, čije ste izglašavanje Vi kočili, da bi ga u jednom trenutku uslovili rekonstrukcijom Vlade, po Vašem modelu", istakla je Novaković-Đurović.

Ona je Krapoviću poručila da "istovremeno, objasni kako kao "državotvorna, prozapadna, proevropska partija" i garant vladavine prava, kako se deklarišete, na jedan legitiman politički predlog kakav je manjinska vlada, odgovarate potpirivanjem netrepeljivosti i pozivanjem građana da izađu na ulice i brane izbornu volju?"

"Je li to put za stabilnost, pomirenje i spustanje tenzija u društvu koje nas svakodnevno udaljavaju od reformi i evopskog puta? Za razliku od vas, mi nudimo rješenje i dijalog. Nismo pozivali građane na ulice da brane izbornu volju, kad smo vas čekali da se izglasa Tužilacki savjet. Sačekali smo da dijalogom dođemo do rješenja. Na kraju, o kakvom prozapadnom kursu govorite, kad, svjesni činjenice da je put integracije Crne Gore u EU blokiran, prije birate da u toj blokadi ostanemo, nego da je rješavamo. Kako je za prozapadnu partiju više prihvatljivo partnerstvo sa Demokratskim frontom u rekonstruisanoj Vladi, iako znate da u tom slucaju put ka EU ostaje u mjestu, nego manjinska vlada koja ima mogućnost da odblokira procese i institucije - a to je bila izborna volja građana", kazala je Novaković-Đurović.

Ona je poručila Krapoviću i da Demokrate ponude drugo rješeje ukoliko ga imaju.

"Stoga, uz letigimnu kritiku na račun predloga o manjinskoj vladi, ponudite drugo rješenje ukoliko imate, i da se o njemu takođe izjasnimo. URA će se, kao i uvijek, o svakom predlogu jasno odrediti. Nadamo se da predlog nećemo čekati kao izglašavanje Tužilackog savjeta", zaključila je Novaković-Đurović.