Mikić: Za GP URA fotelje ne mogu biti ispred države

"Napominjemo premijera da se, kada god pomene Građanski pokret URA, sjeti zahvaljujući kome je došao na tu poziciju i bez čije otvorene podrške danas ne bi ni držao pres konferenciju sa te pozicije"

17318 pregleda 98 reakcija 98 komentar(a)
Mikić, Foto: URA
Mikić, Foto: URA

Za Građanski pokret URA fotelje ne mogu biti ispred države, kazao je izvršni direktor URA Zoran Mikić.

On je odgovorio na današnje navode premijera Zdravka Krivokapića iznijete tokom obraćanja javnosti

"Nakon današnje pres konferencije, Građanskom pokretu URA nije jasno što je premijer želio da kaže povodom političke situacije i koji je njegov model za prevazilaženje krize. Ukoliko ga ima neka ga ponudi. Za nas, fotelje ne mogu biti ispred države", rekao je Mikić.

Dodaje da je Crna Gora prevazišla period "kada se zbog jedne porodice ili par ljudi zarobljavala država i njen napredak i da su to karakteristike nekih prošlih, ružnih vremena iz doba vladavine DPS".

"Napominjemo premijera da se, kada god pomene Građanski pokret URA, sjeti zahvaljujući kome je došao na tu poziciju i bez čije otvorene podrške danas ne bi ni držao pres konferenciju sa te pozicije. Takođe, napominjemo premijera da je njegova Vlada najveće rezultate postigla u bezbjednosnom sektoru i borbi protiv kriminala, kojima je rukovodio predsjednik URA Dritan Abazović", naveo je Mikić.

Istakao je i da URA "nije kriva što je premijer zbog svađe parlamentarnom većinom uveo Crnu Goru u političku krizu".

"Jer se očigledno saradnja ne može zasnivati na tome da svaki dogovor važi samo dokle se ne zatvore vrata njegovog kabineta", zaključio je Mikić.

Bonus video: