Zeković: Naredna vlada mora predstavljati vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće

"SDP insistira na vrijednosnoj, kvalifikovanoj, parlamentarnoj većini koja bi obezbijedila političku stabilnost i kompletirala pravosudne organe, ključne za vladavinu prava i EU integracije"

13538 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) podržaće sve procese koji budu snažali građansku, nezavisnu, sekularnu i Crnu Goru okrenutu evropskim vrijednostima, saopštio je potpredsjednik te partije Bojan Zeković.

"Naredna vlada mora predstavljati vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće, biti ozbiljna, kadrovski snažna, bez antievropskih činilaca, imati jasne programske ciljeve, odblokirati pregovore sa EU, osnažiti borbu protiv org. kriminala, posvetiti se investicijama, ekonomiji, izvesti državu iz institucionalne krize", napisao je Zeković na Tviteru.

On je podsjetio da je SDP već najavio podršku izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore.

"SDP insistira na vrijednosnoj, kvalifikovanoj, parlamentarnoj većini koja bi obezbijedila političku stabilnost i kompletirala pravosudne organe, ključne za vladavinu prava i EU integracije. Ako GP URA prihvatajući neophodnost smjene vlade bez legitimiteta i neodrživost postojeće većine, želi takve promjene, a u izvedbi koncepta koji je načelno prihvatljiv se dođe do konkretnog predloga koji svojim jasnim programskim prioritetima, sastavom i ozbiljnošću garantuje ostvarenje naznačenih ciljeva i vrijednosti SDPCG je spremna da razgovara o podršci takvom načinu izlaska iz krize", naveo je Zeković.

Bonus video: