Fon Kramon: Sve proevropske snage da stanu iza Abazovića kako bi se ispunila predizborna obećanja

Poslanica EP navela je da su crnogorski građani na izborima glasali za promjene koje će donijeti pravdu za sve, te omogućiti procesuiranje korumpiranih elita i napredovanje u EU integracijama

14150 pregleda 319 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Manjinska vlada dobrodošla je inicijativa od Građanskog pokreta (GP) URA, kako bi se prevazišao politički zastoj i pokrenule reforme u Crnoj Gori – ocijenila je poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih, Viola fon Kramon.

Ona je na Tviteru napisala da su crnogorski građani na izborima glasali za promjene koje će donijeti pravdu za sve, te omogućiti procesuiranje korumpiranih elita i napredovanje u EU integracijama.

"Sad je krajnje vrijeme da se ispune ova obećanja okupljanjem svih demokratskih, progresivnih i proevropskih snaga iza Dritana Abazovića, i da počne naporno da se radi na tome da Crna Gora bude sljedeća članica EU“, poručila je Fon Kramon.

Koalicija "Crno na bijelo", koju čine Građanski pokret (GP) URA i CIVIS, predložila je prekjuče svim poslanicima formiranje manjinske vlade, u kojoj ne bi učestvovali vladajući Demokratski front (DF) i opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS).

Lider GP URA, Dritan Abazović, saopštio je da manjinski koncept nude kao moguće rješenje, ali da ga nikome ne nameću.

Iz DF-a su izrazili spremnost da razgovaraju o svemu, dok su iz DPS-a večeras saopštili da da će podržati svaki predlog koji može da dovede do „pada“ aktuelne Vlade.

Predlog „Crno na bijelo“ podržale su sve ostale opozicione stranke.

Izričito protiv za sada su Demokrate i Prava Crna Gora, dok su ponuđeni model kritikovali i iz Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Premijer Zdravko Krivokapić je saopštio danas da je ponuđena manjinska vlada "prevara", dodajući da se kriza vlasti može riješiti ili rekonstrukcijom njegovog kabineta ili vanrednim izborima u maju.

Bonus video: