Demokrate Herceg Novi: Gdje vlada DPS nema sistema ni poretka, samo hajdučija i samovolja

"Očekujemo da i u Herceg Novom raspisete vanrednu konvenciju kao i u Budvi gdje smo vas takođe porazili i raskrinkali vaše mahinacije"
0 komentar(a)
Demokrate Herceg Novi, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Herceg Novi, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.10.2017. 17:19h

S obzirom na to da se filijala Organizovane kriminalne grupe DPS u Herceg Novom ne može oporaviti od ubjedljivog poraza 7.maja, ona danas širenjem histerije hoće da zamagli ono što su ostavili gradu, građanima i novoj vlasti, ali i da skrene pažnju sa nespornih rezultata nove lokalne uprave, kaže se u reagovanju Demokrata Herceg Novi na saopštenje DPS-a u kojem se kaže da je Dan opštine Herceg Novi danas samo datum za obilježavanje imena grada ali ne i uspjeha i boljeg kvaliteta života.

"Osim što su ostavili finansijsku pustoš i razorene privredne resurse, ostavili su i nezapamćeni haos u lokalnoj upravi. Tamo gdje DPS vlada, tu nema ni sistema ni poretka, već su prisutne samo kleptokratska hajdučija, samovolja i bezobzirnost. Tako smo zatekli tri gradonačelnika, što je presedan u evropskim razmjerama. Zatečena je i opština bez usvojenog budžeta što govori o nesposobnosti i pogubljenosti prethodne vlasti koja je velike štete priredila Herceg Novom. I što je posebno frapantno ako se ima u vidu da je Herceg Novi jedno od središta turističke privrede, zatečena je blokirana Turistička organizacija. Onaj ko je ostavio iza sebe haos sa tri gradonačelnika, grad bez usvojenog budžeta i blokiranu turističku organizaciju, nikako nema moralni osnov da ijednu riječ progovori o funkcionisanju lokalne uprave", kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore navode da je iza DPS-a ostao nered, haos, blokade, ali je, kako ističu nova lokalna uprava zasukala rukave i punom parom radi na obnovi Novog, a da su rezultati vidljivi.

Ključno je to što obezbjeđujemo uvođenje reda, blokiramo vaše zloupotrebe, sprovodimo administrativne reforme, fiskalnu konsolidaciju i realizaciju kapitalnih projekata. Tim putem će se stvoriti uslovi da se poveća zaposlenost i osigura privredni rast. Jasno je i Novljanima i Novljankama da se uspostavlja odgovorna i otvorena lokalna uprava čiji se članovi ne bave namicanjem privilegija, već svi rade u javnom interesu, složno i koordinirano. Zato i podvaljujete i podmećete da skrenete pažnju sa vlastitih redova u kojima bujaju klanovske podjele, svađe i oštri sukobi", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dalje se u saopštenju iz ove partije ističe da u gradovima u kojima su pobijedili DPS, upravo se ta partija nalazi u nepopravljivom rasulu.

"Više u tim gradovima nema raspodjele javnih resursa kojim se kupuje mir među kleptokratskom bratijom. Očekujemo da i u Herceg Novom raspisete vanrednu konvenciju kao i u Budvi gdje smo vas takođe porazili i raskrinkali vaše mahinacije. Znamo da ste nervozni jer vas tjeramo na rasula, blokade i vanredne konvencije u svim opštinama u kojima vas ubjedljivo pobjeđujemo. Spremajte se za kulminaciju haosa u svojim redovima, rasula i vanredni kongres", zaključile su Demokrate.

Bonus video: