Najavljen protest podrške Vladi, partije koje podržavaju Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza organizacije

"Odbrana narodne volje koju je narod iskazao 30.avgusta", navodi se u najavi za okupljanje, čije održavanje "Vijestima" sa adresa koje su kontaktirane niko još nije potvrdio

24002 pregleda 83 reakcija 83 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Društvenim mrežama se dijeli informacija da će navodno večeras u 19 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici biti održan protest u znak podrške njenom aktuelnom rukovodstvu.

"Odbrana narodne volje koju je narod iskazao 30.avgusta", navodi se u najavi za okupljanje, čije održavanje "Vijestima" sa adresa koje su kontaktirane niko još nije potvrdio.

Najava je proslijeđena i opštinskim odborima nekih partija, ali se u njoj ne navodi ko je organizator protesta.

Prema informacijama "Vijesti", skup navodno organizuju ljudi bliski premijeru Zdravku Krivokapiću.

Partije koje su javno podržale aktuelnu Vladu i Krivokapića tvrde da ne stoje iza ovoga i da ne znaju ko je organizator.

Partije koje su na izbore 30. avgusta 2020. godine izašle kao članice koalicije "Za budućnost Crne Gore" tvrde da su dobili poziv preko maila da učestvuju na protestu.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Krivokapić je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je manjinska vlada prevara.

Bonus video: