"jasno je da će snp podržati obaranje vlade"

Milačić: Joković najavio da će biti politički privezak DPS, njegovih koalicionih partnera i URE

"Predsjednik SNP-a danas je ekskluzivno saopštio da je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić najgori premijer u istoriji Crne Gore, što eksplicitno znači da je za Jokovića prvi čovjek DPS-a Milo Đukanović bio bolji premijer, ali i Duško Marković koji su, osim što su od Crne Gore stvorili raj za organizovani kriminal, na kraju pokušali i da razore Crkvu", kazao je Milačić

18944 pregleda 422 reakcija 71 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je da je današnjom pres konferencijom predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković najavio da će po potrebi biti politički privezak nove većine sastavljene od Demokratske partije socijalista (DPS), njegovih koalicionih partnera i Građanskog pokreta URA.

"Nakon današnjeg presa jasno je da nakon što DPS i URA obezbijede najmanje 41 poslanika za obaranje postojeće Vlade (a očigledno i izglasavanje nove), SNP će svojim glasovima podržati takvu većinu, a što i sada uveliko radi svojom politikom. Ono što posebno zabrinjava je danas ponovljena tvrdnja Vladimira Jokovića da Demokratski front (DF) podržava Memorandum. Upravo je na tom Memorandumu zasnovana podrška novoj većini od 41 koju čine DPS, njegovi koalicioni partneri i URA. Prava Crna Gora, kao dio izvorne parlamentarne većine od 30. avgusta, na ovaj scenario upozorava od potpisivanja Memoranduma, bezuslovno konstatujući da je ovdje riječ o najvećoj prevari izborne volje građana od uvođenja višepartizma", istakao je Milačić.

On je dodao da je Joković danas ekskluzivno saopštio da je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić najgori premijer u istoriji Crne Gore, što kako tvrdi Milačić eksplicitno znači da je za Jokovića prvi čovjek DPS Milo Đukanović bio bolji premijer, ali i Duško Marković, koji su po tvrdnjama Milačića, osim što su od Crne Gore stvorili raj za organizovani kriminal, na kraju pokušali i da razore Crkvu.

"Kada smo već kod organizovanog kriminala, a pošto je Joković i na današnjoj konferenciji pominjao drogu, pitamo ga zbog čega nije niti jednom jedinom riječju prokomentarisao "radničku" zapljenu pola tone kokaina u magacinu firme Voli? Prava Crna Gora poziva sve snage lojalne izbornoj pobjedi 30. avgusta na zajedničku borbu za očuvanje tekovina veličanstvene narodne pobjede. Prava Crna Gora će biti sa narodom i svim društvenim i političkim snagama koje su na braniku 30. avgusta, a protiv nove većine od 41, u kojoj 40 čine DPS i njegovi koalicioni partneri, a jedan i nešto preko jedan URA, a po potrebi i vrh SNP-a, čiji je dodatni zadatak da kroz najavu potpisivanja Temeljnog ugovora sa Vladom nove većine bude srpski smokvin list na najveću izdaju izborne volje građana od uvođenja višepartizma", zaključio je Milačić.