Medoks: Radili bismo i sa budućom vladom kao sa sadašnjom, ako bude dijelila naše interese i vrijednosti

"Politika treba da bude dinamična, treba imati prostora za razlike, ali takođe treba da postoji dijalog i kompromis da se ide naprijed. To je slučaj sa sadašnjom vladom, a slično bi bilo i kada bi se formirala nova manjinska vlada"

30637 pregleda 161 reakcija 33 komentar(a)
Medoks, Foto: Ambasada UK
Medoks, Foto: Ambasada UK

Ujedinjeno Kraljevstvo će raditi i podržavati vladu u Crnoj Gori sa kojom ima zajedničke interese i u oblastima gdje dijele vrijednosti, poručila je britanska ambasadorka u Podgorica Karen Medoks.

"Stoga možemo da radimo sa sadašnjom Vladom, a radili bismo i sa budućom, ukoliko bude dijelila naše interese i vrijednosti", rekla je Medoks "Vijestima" komentarišući predlog o formiranju manjinske Vlade.

Ona je kazala, da ako poslanici, koji predstavljaju narod Crne Gore koji je za njih glasao, slobodno pristanu na formiranje nove koalicije, onda je to njihov demokratski izbor.

"To je demokratija na djelu. Politika treba da bude dinamična, treba imati prostora za razlike, ali takođe treba da postoji dijalog i kompromis da se ide naprijed. To je slučaj sa sadašnjom vladom, a slično bi bilo i kada bi se formirala nova manjinska vlada", poručila je Medoks.

Bonus video: