Kolić: Umjesto poštenog djelovanja krijete se iza DPS-a, sve ste lagali da bi prodali građane Crne Gore

Kolić je poručio da je poštenije bilo da URA od samog početka djelovanje usmjeri "u suprotnom pravcu od pravca djelovanja ove Vlade, bez ikakvog izigravanja sile, prikazivanja autoriteta, vještačkog junačenja, nego što ste zavlačili narod sve ove dane.

12598 pregleda 40 reakcija 32 komentar(a)
Kolić, Foto: Demokrate
Kolić, Foto: Demokrate

Funkcioner Demokratske Crne Gore Dženan Kolić reagovao je na navode potpredsjednika URA-e Filipa Adžića da Aleksa Bečić, lider Demokrata i predsjednik Skupštine, radi sve da Crna Gora ne uđe u Evropsku uniju koristeći Demokratsku partiju socijalista (DPS) kao loš izgovor za klizanje u desnicu i radikalizam.

Kolić je poručio da je poštenije bilo da URA od samog početka djelovanje usmjeri "u suprotnom pravcu od pravca djelovanja ove Vlade, bez ikakvog izigravanja sile, prikazivanja autoriteta, vještačkog junačenja, nego što ste zavlačili narod sve ove dane."

Poručio je da "umjesto politički i ljudski poštenog i principijelnog djelovanja, birate da se sakrijete iza DPS-a."

Njegovo obraćanje građanima prenosimo integralno

"Ekspertska, manjinska, koja je sljedeća ? U nizu izjava, potkrijepljenih raznim opravdanjima i lažima, pokušavam da shvatim ovakve poteze dijela partija na vlasti i nikako ne uspijevam. Ovaj narod se probudio 30. avgusta i siguram sam da će kazniti svako poigravanje njegovim povjerenjem.

Poštenije je bilo da ste od samog početka vaše djelovanje usmjerili u suprotnom pravcu od pravca djelovanja ove Vlade, bez ikakvog izigravanja sile, prikazivanja autoritea, vještačkog junačenja, nego što ste zavlačili narod sve ove dane. I opet umjesto politički i ljudski poštenog i principijelnog djelovanja, birate da se sakrijete iza DPS-a.

Kako tada, tako danas: sve ste lagali, da bi prodali građane Crne Gore.

Zamislite paradoks kada nam o EU i evropskim vrijednostima pričaju oni koji sa najgorim virusom devedesetih, sa najgorim nacionalšovinistima, sa nosiocima organizovanog kriminala i korupcije, planiraju da sruše Vladu Crne Gore ! Ne ide to tako! Ne igrajte se sa narodom!

I nije vam baš genijalan plan. Da DPS-ovce hapsite zajedno sa DPS-ovcima, i očekujete da vam to iole normalan čovjek povjeruje!?

Ko vam je ponudio 21 milion eura? Ne odgovoriste na hiljadu puta postavljeno pitanje ko je nudio i za šta vam je taj novac ponuđen?

Evropa je upravo one sa kojima vi danas hoćete u EU nazivala hibridnim režimom čije su odlike organizovani kriminal, endemska korupcija i opšte demokratsko nazadovanje. Ali, zaista ne možemo reći da nas čude ovakvi napadi i izgovori jer su istovjetni onima koje je koristio vaš mentor i osnivač, a sada i uzor Darko Pajović. I on je tvrdio da brani evropski put i Crnu Goru od građana Crne Gore. Danas sve pokušavate učiniti da prikrijete da idete istim putem i za interes istog naredbodavca, ali za ovo što radite danas građani imaju samo jedan naziv: izdaja. I tačka.

Da je svaka riječ Alekse Bečića pogodila pravo u centar dokazuju nam reakcije, reakcije naroda, izdatog naroda ali onog slobodnog i probuđenog još 30 og avgusta, koji siguran sam da ovo neće oprostiti ! Kada je Aleksa izgovarao da je RIJEČ ZAKON, tako je i mislio i to je ostvario! Kada se Aleksa borio za svetinje svih vjerskih zajednica, to je radio iskreno i to je ostvario! Kada se Aleksa zalagao za "majke" to je radio iskreno i taj cilj je ostvario! Kada se Aleksa zalagao za dječiji dodatak, to je radio iskreno, a da, i to je ostvario! Kada je Aleksa postao predsjednik Skupštine, ista je zablistala evropskim sjajem!

Kada vam Aleksa izgovori "NARODE NEĆU VAS IZDATI" tako će i biti!

A prevaru i izdaju ćemo spriječiti i ovog puta jer odbrana građana i države Crne Gore od revitalizacije mafijaša, od politike kriminalnih klanova, od korupcije i pljačke, odbrana demokratije koja počiva na volji građana jesu jedini evropski put i jedine prave evropske vrijednosti.

Vaš izbor nije uvođenje Crne Gore u EU već predaja Crne Gore u ruke mafiji. A to je, ma šta vi planirali, jedino način da se politički samoeliminišete jer vam građani pokušaj izdaje države neće oprostiti.

Naravno, sve su prilike da ovo radite i sa onima koji ovih dana ćute ili prave nevješti. Različite su uloge u ovoj igranci, izdaji i prevari, ali o tom potom", navodi se u saopštenju Kolića.

Bonus video: