"bili smo odlučujući faktor da se režim dps pošalje u opoziciju"

Radovanić: URA je izdajnik samo iz ugla onih čija je politika bez vizije

"Izdali smo kada je DPS otišao u opoziciju. Izdali smo kada smo, upravo mi, gospodina Krivokapića predložili za mandatara i kasnije premijera. Kada su određeni ministri, širinom našeg demokratskog kapaciteta i istinskom voljom da Crna Gora krene naprijed, došli na te funkcije, i tada smo izdali"

15154 pregleda 94 reakcija 94 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Mileta Radovanić, generalni sekretar Građanskog pokreta URA saopštio je danas da je ta partija izdajnik samo iz ugla onih čija je politike bez vizije.

On je dodao da su Građanski pokret URA i koalicija "Crno na bijelo" bili odlučujući faktor da se 30. avgusta režim Demokratske partije socijalista (DPS) pošalje u opoziciju.

"Tada, već noć nakon čuvenog i velikog 30. avgusta smo proglašeni za izdajnike. Izdali smo kada je DPS otišao u opoziciju. Izdali smo kada smo, upravo mi, gospodina Krivokapića predložili za mandatara i kasnije premijera. Kada su određeni ministri, širinom našeg demokratskog kapaciteta i istinskom voljom da Crna Gora krene naprijed, došli na te funkcije, i tada smo izdali. Izdaja je bilo i kada se krenulo u odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preuzimajući ključnu odgovornost da se obračunamo sa ovom pošašću koja je razarala državu i društvo. Izdali smo i kada smo mjesecima tražili da se izabere sastav Tužilačkog savjeta kako bi snažna borba protiv kriminala dobila neophodan vjetar u jedra. Kada je program „Evropa sad“ odmah podržan od strane našeg poslaničkog kluba jer nam je uvijek bio cilj da građani žive bolje. Izdali smo i kada je sačuvan spoljonopolitički kurs države i kada smo jasno istakli da, nakon pada DPS-a, ključni cilj jeste da Crna Gora bude naredna članica Evropske unije. URA i "Crno na bijelo" izdaju i sada, kada žele da se procesi u državi odblokiraju". istakao je Radovanić.

On je kazao da "izdaju one kojima odgovara status "kvo" i blokirane institucije".

"Izdajemo kada ne dozvoljavamo da Crna Gora bude zarobljena zbog jedne porodice ili nečijih partikularnih interesa, ma čiji oni bili. Izdajemo jer želimo vladu jedinstva, svih onih koji žele dobro i napredak crnogorskom društvu, bez DPS-a i DF-a i onih koji su se ogriješili o građane i državu. Izdajnici smo samo iz ugla onih čija je politika bez vizije – i danas i juče i sjutra", zaključio je Radovanić.

Koalicija "Crno na bijelo" čiji je URA dio podnijela je juče Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Inicijativu je potpisao 31 poslanik.

Građani, njih nekoliko stotina, protestovali su sinoć ispred zgrade Vlade, u znak podrške njenom aktuelnom rukovodstvu i tražili su smjenu potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA, Dritana Abazovića.

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je juče da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Abazovića.