Stijović: Trepni Dritane ako si ucijenjen, izdao si Vladu, narod, sve nas, čovjeka koji ti je vjerovao...

"Najtragičnije od svega je to što si izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore", poručio je Stijović Abazoviću

66918 pregleda 1255 reakcija 213 komentar(a)
Stijović, Foto: Boris Pejović
Stijović, Foto: Boris Pejović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović saopštio je danas da inicijativa za nepovjerenje Vladi koju je koalicija "Crno na bijelo" juče podnijela, podrazumijeva da potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, nije bio zadovoljan radom Vlade, a da se do juče hvalio rezultatima rada Vlade i koristio ih za ličnu promociju.

"Doktore Dritane Abazoviću, Doktorirao si na Etici, a šta smatraš da je etički bilo u ovom tvom postupku? Trepni Dritane ako si ucijenjen. Ako nijesi ucijenjen, reci šta je da te zaštitimo, jer tvoji postupci nijesu logični. Šta god da je nije vrijedno obraza, jer nijesi izdao samo Vladu i narod, nego sve nas i posebno čovjeka koji ti je vjerovao, koji ti je dao slobodu, koji te je cijenio i kome si bio prvi saradnik. Najtragičnije od svega je to što si izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore", istakao je Stijović, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

On je dodao da Abazović "ovo radi sada kada je izglasan budžet i kada smo postavili temelje za oporavak Crne Gore i ekonomski napredak, kada je dogovoren tekst Temeljnog sporazuma i samo je ostalo da se potpiše, svjestan da je ova Vlada pokrenula sjajne ideje koje su spremne za realizaciju, a za dobro naroda".

"Znači li to da si ovo dugo planirao i čekao trenutak da uzmeš ideje i uspjehe. Kome ih nosiš? Rušenjem ove Vlade u toku najžešće borbe protiv organizovanog kriminala šalješ poruku "relaksirano" svima koji su decenijama uništavali naše rijeke i šume, zloupotrebljavali fondove, istovarali tone "banana" i drugog "ljekovitog bilja" i svima koji su sistematski uništavali našu državu. Nameće se pitanje da li si nakon suočavanja sa razmjerama višedecenijskog uništavanja države i svim opstrukcijama sa kojima se nosimo ipak odustao od naše zajedničke borbe", kazao je Stijović.

Po njegovim riječima, Abazović je sam rekao da manjinska Vlada neće donijeti nikakvu novu vrijednost osim političku.

"Zar ne smatraš da narodu Crne Gore treba više ekonomije, a manje politike i podjela? Lično smatram da ovaj čin predstavlja izdaju temelja naše borbe za zdravu, pravednu i bolju Crnu Goru koju si do nedavno podržavao. Mnogo je hrabrosti potrebno u borbi za ove vrijednosti, a s obzirom na to da ti više ne želiš da se boriš onda je etički da podneseš ostavku. Ti bi Dritane prije nego bilo ko drugi trebao znati kako prolaze stranke koje izdaju narodnu volju. Nadam se da si svjestan odgovornosti za posledice koje ovaj tvoj postupak može izazvati", zaključio je Stijović.

Koalicija "Crno na bijelo" podnijela je juče Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Inicijativu je potpisao 31 poslanik.

Građani, njih nekoliko stotina, protestovali su sinoć ispred zgrade Vlade, u znak podrške njenom aktuelnom rukovodstvu i tražili su smjenu potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA, Dritana Abazovića.

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je juče da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Abazovića.

Bonus video: