DPS Herceg Novi: Dan opštine u vd stanju slave samo Katić i njegov kum Bigović

"Ove partije nisu učinile ništa za Herceg Novi. Dovele su naš prelijepi grad na rub turističke mape i gurnule u ćošak kulturnih dešavanja"
98 pregleda 21 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 28.10.2017. 14:43h

Dan opštine Herceg Novi danas je samo datum za obilježavanje imena grada ali ne i uspjeha i boljeg kvaliteta života u kome uživaju Novljani i naši gosti, a zahvaljujući nesposobnoj lokalnoj vlasti, koja uspjela da udomi samo sebe, nijedan problem nije riješen, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

"I ovaj Dan opštine Herceg Novi dočekuje u vd stanju koje traje od kad je prije pola godine na vlast došla nova garnitura starih partija nastalih raspadanjem SNP-a prethodnih 14 godina. Ove partije nisu učinile ništa za Herceg Novi. Dovele su naš prelijepi grad na rub turističke mape i gurnule u ćošak kulturnih dešavanja. Danas, građani Herceg Novog mogu jasnije da vide njihove promašaje i da bolje razumiju isprazna obećanja. Danas u administraciji grada sjede isti stranački kadrovici kao i ranije, samo drugačije obučeni, sa kravatama. U savjetima institucija kulture u gradu kulture sjede nekompetentni ljudi čija je referenca samo da su iz partije Demokrata ili njihovih brojnih koalicionih zakrpa", navodi se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Oni su dodali da vlastodršci odbijaju da usvoje izvještaje uspješnih javnih institucija samo zato što im to politički ne odgovara, a druge zamjerke nemaju.

"U službama se zapošljavaju snahe funkcionera, po revanšizmu otjeruju njihovi prethodnici, dok slavlje preuzimaju jedino predsjednik Opštine Katić i njegov najbliži saradnik – vjenčani kum Bigović. Ovo je još jedan od primjera koji kod građana Novog ali i drugih gradova izaziva podsmjeh kad se prisjete predizbornih obećanja partije Demagoga i njihovog lidera Bečića koji su na sva zvona govorili o depolitizaciji i dovođenju stručnog kadra. Čim su njihovi prvaci zasjeli u službeničke fotelje pokazali su kako su zamislili da to rade – okupili sve koalicione partnere i dogovorili da će o stručnosti onih koji će se zapošljavati u Novom odlučivati 5-6 političkih grupacija. Herceg Novi do danas nije zabilježio takav nivo političkog primitivizma i zloupotrebe javnih institucija, principa demokratije i javnosti rada i zapošljavanja u javnoj administraciji. A onda još taj isti Bečić čestita Novljanima praznik grada. Pitanje je dana do kada će trajati vd stanje u Novom. Kvazipartneri se sve teže dogovaraju, pa Katić nastoji da zadrži stanje kakvo ima, samo da se koalicioni Frontovi ne bi još više uzburkali. Kako sada stvari stoje, najizglednija perspektiva koalicije Demagoga i zakrpa je njihov raspad", kazali su iz DPS Herceg Novi.

Svečanom sjednicom SO i polaganjem vijenaca na spomen obilježja stradalim u Drugom i Prvom svjetskom ratu danas je obilježen Dan oslobođenja i praznik opštine Herceg Novi. Tom prilikom je predsjednik Opštine Stevan Katić rekao da je vlast u Herceg Novom stabilna.

Bonus video: