Ivanović: Situacija u državi teška zahvaljujući pogrešnoj politici Krivokapića

"Uvjeravamo javnost da je poslanički klub, kao i cijela partija jedinstvena u stavovima, a to da li ćemo podržati manjinsku vladu ili ne, odlučiće kao i uvijek organi partije"

15792 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Timonije i Abazović, Foto: SNP
Timonije i Abazović, Foto: SNP

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović saopštio je da se država danas nalazi u "veoma teškoj političkoj situaciji zahvaljujući nesmotrenoj i pogrešnoj politici premijera Zdravka Krivokapića".

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica, sinoć je održao sjednicu Izvršnog odbora opštinskog odbora u proširenom sastavu, sa članovima Glavnog odbora iz Podgorice.

Ivanović je kazao i da Krivokapića pokušava SNP da optuži "čijim je glasovima na izborima 30. avgusta 2020. godine postao predsjednik Vlade, da radimo protiv interesa građana".

Prema njegovim riječima, Socijalistička narodna partija nikada nije izdala svoj program i svoje principe jer su oni zacrtani prije 24 godine kada su krenuli "u obračun sa DPS-om".

"SNP neće i nije iznevjerila pobjedu koju smo ostvarili zajedno sa koalicionim partnerima tog 30. avgusta, ali ne možemo da dozvolimo da sadašnja Vlada na čijem je čelu Zdravko Krivokapić to učini. Nismo zadovoljni radom Vlade, a posebno premijera jer nije ispunio ništa što je obećao, a morao je mnogo toga da učini. Odakle mu pravo da unosi sjeme zla u SNP-u tvrdnjama da u poslaničkom klubu imaju, kako kaže, makar dva poslanika koji nisu za manjinsku vladu. Uvjeravamo javnost da je poslanički klub, kao i cijela partija jedinstvena u stavovima, a to da li ćemo podržati manjinsku vladu ili ne, odlučiće kao i uvijek organi partije", naglasio je Ivanović.

On je podsjetio da poslanici SNP-a nisu potpisali inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi i naglasio da je manjinska vlada jedno od mogućih rešenja za izlazak iz krize.

Tu manjisku vladu, pojasnio je Ivanović, može da podrži ko god hoće, ali je sigurno da u njoj neće biti DPS-a.

Iz SNP-a je saopšteno i da su članovi organa partije "bili jedinstveni u stavu da je SNP na pravom putu i da bezerezervno podržavaju rukovodstvo partije".

Bonus video: