MFSS: Eskobar poručio da SAD podržavaju aktuelnu Vladu sve dok je na evroatlantskom putu

Eskobar, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, je naglasio da SAD poštuju demokratsku volju građana Crne Gore i da se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori

41095 pregleda 589 reakcija 104 komentar(a)
Sa ranijeg susreta Spajića i Eskobara, Foto: Twitter/MickeySpajic
Sa ranijeg susreta Spajića i Eskobara, Foto: Twitter/MickeySpajic

Sjedinjene Američke Države podržavaju aktuelnu Vladu Crne Gore, sve dok ona bude posvećena evroatlantskom putu i beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i ekonomskom boljitku građana.

To je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kazao zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Sa Eskobarom je danas razgovarao ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

"SAD su pohvalile ekonomske rezultate Vlade CG u 2021. uključujući najveći ekonomski rast u Evropi kao i reformski iskorak napravljen kroz programe "Evropa sad", “Montenegro Works”, rješavanju gorućih naslijeđenih problema kao što su hedžing aranžman kredita kineske Eksim banke", zaključeno je na sastanku, navodi se u saopštenju.

Eskobar je poručio da SAD podržavaju aktuelnu Vladu Crne Gore, sve dok Vlada premijera Zdravka Krivokapića bude posvećena evroatlantskom putu i beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i ekonomskom boljitku građana.

"Svaka vlada koja je na tom putu ima podršku SAD", rekao je Eskobar navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Eskobar naglasio da SAD poštuju demokratsku volju građana Crne Gore i da se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori.

"Mininstar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić zahvalio je SAD na podršci i informisao g.Eskobara o narednim reformskim koracima Vlade Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: