Prvo o razrješenju Abazovića, dan kasnije o skraćenju mandata, pa o nepovjerenju Vladi

Predsjednik Skupštine objavio dnevni red vanrednog zasjedanja parlamenta

99634 pregleda 181 reakcija 171 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sazvao je tri vanredne sjednice parlamenta, nakon što mu je, kako je naveo, pisanim putem pristigao isti broj zahtjeva.

Podsjetio je da se, saglasno Ustavu i Poslovniku o radu Skupštine, vanredno zasjednje saziva na zahtjev predsjednika države, Vlade ili najmanje trećine poslanika, a da podnosilac zahtjeva za vanredno zasjedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice.

Prva vanredna sjednica će se, na zahtjev Vlade, održati 3. februara u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda - Predlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Predlogom za izbor novog vicepremijera. Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica će se, na zahtjev Vlade, održati 4. februara u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine, naveo je Bečić na Tviteru.

Treća sjednica će se, a na zahtjev 31 poslanika, održati istog dana u 11 sati, sa dvije tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Bonus video: