najavio da će podržati krivokapićev predlog

Milačić za skraćenje mandata Skupštine: Izbori jedino pošteno rješenje

Lider Prave smatra da je skraćenje mandata parlamenta jedini način da se spriječi "prekrajanje izborne volje građana koje je u toku", za šta je optužio GP URA i SNP

12394 pregleda 33 reakcija 32 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić najavio je da će glasati za skraćenje mandata Skupštine.

Kazao je kako je to jedini način da se spriječi "prekrajanje izborne volje građana koje je u toku", za šta je optužio Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP).

"U trenutku kada je - od potpisivanja Memoranduma pa sve do danas - na sceni najgrublje gaženje 30. avgusta, jedini ustavan, zakont, pravedan i pošten izlaz iz ovog izdajničkog procesa koji je već izveo narod na ulice jeste vraćanje mandata građanima Crne Gore. Glasanje o skraćenju mandata Skupštini biće najbolji pokazatelj ko je ko u parlamentarnoj većini: oni koji u okvirima aktuelne parlamentarne većine budu glasali protiv skraćenja mandata jasno će staviti građanima do znanja da im je jedini cilj prekrajanje izborne volje mimo i protiv naroda", saopštio je Milačić.

Smatra da su prijevremeni izbori jedini pošten izlaz iz krize i moralna odgovornost prema građanima koji su "proslavili pobjedu i prvu demokratsku smjenu režima".

"Ovo je poslednja šansa kolegama iz zvanične parlamentarne većine kako URE i SNP-a, tako i drugih koji podržavaju politiku rušenja Vlade, da sačuvaju minimum moralne odgovornosti prema građanima i da putem izbora, a ne korupcije i izdaje dođu u poziciju da pregovaraju o parlamentarnoj većini, Vladi i drugim obavezama prema građanima. Ukoliko ne bi došlo do ovog scenarija, Prava Crna Gora će posvećeno i beskompromisno biti sa narodom na ulicama i trgovima Crne Gore, bez ijednog trenutka odmora do samog kraja izdajničke nove većine koja se pakuje ovom narodu", zaključuje Milačić.