Demokrate Bijelo Polje: Radnici se dovode na "prosjački štap", interesi pojedinaca iznad državnih

"Da li se isti ti koji su prouzrokovali propast fabrike pitaju koliko je domaćinstava ugroženo i dovedeno na rub egzistencije?"
64 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate Bijelo Polje, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Bijelo Polje, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.10.2017. 13:39h

Bijelo Polje je grad koji je poznat još u vrijeme stare Jugoslavije kao industrijski centar, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz ove partije su kazali da je jedna od prestižnih fabrika, gigant Jugoslavije, biser Bijelog Polja i ponos Crne Gore, fabrika mineralne vode Bjelasica Rada poslovala pozitivno sve do privatizacije kada je postala AD (akcionarsko društvo), a njen većinski vlasnik Eurofond, na čijem čelu se nalazi kontroverzni biznismen Veselin Barović.

"Od privatizacije fabrika doživljava sunovrat u poslovanju, a radnici se dovode na „prosjački štap“. Jedini proizvođač mineralne vode u Crnoj Gori nije bio podoban za opstanak, jer očigledno interesi pojedinaca, postavljeni ispred državnih interesa nijesu bili takvi da se nastavi poslovanje, vec se daje prednost stranim proizvođačima mineralne vode na našem tržistu. Pored svih činjenica koje smo naveli interesuje nas samo jedno, kome je u interesu da nemamo proizvodnju mineralne vode? Kome je bilo u interesu da se izgubi koncesija za mineralnu vodu? Da li se isti ti koji su prouzrokovali propast fabrike pitaju koliko je domaćinstava ugroženo i dovedeno na rub egzistencije? Da li se zapitaju sta njihova djeca imaju za obrok? Da li se zapitaju mogu li da ih školuju? Od čega žive? Jedina jasna slika koju ste poslali jeste da Vam je cilj ogoliti društvo, napraviti siromašnu populaciju sa kojom ćete moći da manipulišete i pred izbore udijelite džak brašna, novčanu pomoć ili eventualno drva", kaže se u saopštenju Demokrata.

"Simoviću, možda ste Vi kompetentni najviše od svih pa nam konačno date odgovor na izjavu koju ste dali 22.03.2017. : „Došli smo do dogovora koji smo i najavljivali, a to je da u narednom periodu, treba da realizujemo ono što je opredjeljenje države i potrebe radnika-da fabrika radi?“ Dokle ste stigli sa pokretanjem proizvodnje?"", ističe se na kraju saopštenja Demokratske Crne Gore.

Bonus video: