"ne krijemo se iza građana, ispred njih idemo, časno i pošteno"

SNP: Brzo će biti jasno ko brani fotelje, a ko interese građana, izdaju pominju oni koji su otišli iz partije

"Grupa nezadovoljnika je prvo krenula prema centrali naše partije, poznatoj pod imenom "baraka", ali su procijenili da je bolje da svoje stihove saopšte ispred prostorija SNP ispod Gorice, kako bi onaj koji se sladi svemu ovome mogao da isprati sve gledajući iza zavjese direktno"

15483 pregleda 62 reakcija 60 komentar(a)
Sjedište SNP-a, Foto: Luka Zeković
Sjedište SNP-a, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da će "brzo svima biti jasno ko brani fotelje a ko Crnu Goru i interese građana".

Oni su reagovali povodom sinoćnjeg protesta ispred Vlade u Podgorici, sa kojeg su okupljeni došli do prostorija te partije, gdje su uzvikivali "izdaja".

"Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje dešavanja ispred prostorija naše partije u Podgorici sinoć nakon skupa nepoznatih organizatora koji daju sebi za pravo da prozivaju i napadaju najčasniju i najpošteniju partiju na političkoj sceni Crne Gore. Naime, grupa nezadovoljnika je sinoć prvo krenula prema Centrali naše partije, poznatoj pod imenom "baraka", ali su procijenili da je bolje da svoje stihove saopšte ispred prostorija SNP ispod Gorice, kako bi onaj koji se sladi svemu ovome mogao da isprati sve gledajući iza zavjese direktno", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaju da je "sramno i nepošteno" to što rade neki koje su prepoznali na snimcima, a koji su "nastali ispod šinjela SNP".

"Za koje se ne bi znalo da im SNP-a nije bilo. Izdaju pominju oni koji su na takav način otišli iz SNP, izdali program i ideju partije koja ih je stvorila. SNP je zaboravila ali nikada neće oprostiti što su učinili prije nekoliko godina. Makar ćutite, gospodo, nemate pravo. No, moral je visoka kategorija, vjerovatno još do nje niste dosegli".

Iz SNP-a navode i da svoje časno ime nosi pune 24 godine, te da tako biti i ubuduće.

"Sve prolazi, sve se mijenja, ali SNP ostaje. Znaju građani, zna Crna Gora ko je i što je SNP. Partija časnih i poštenih ljudi, koja je oduvijek radila u interesu građana i uvijek će raditi. Znamo se, mala je teritorijalno Crna Gora. Mi se iza građana ne krijemo. Mi ispred njih idemo, časno i pošteno. Nikad nismo izdali, niti ćemo. A vi se vidite šta ćete. Brzo će svima biti jasno ko brani fotelje a ko Crnu Goru i interese građana", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

"Ataci nas samo čine još snažnijim"

Iz SNP-a su u novom saopštenju naveli i da "nikakvi pokušaji rušenja SNP-a neće proći".

"Tridesetog avgusta 2020. godine se konačno promijenila vlast u Crnoj Gori nakon 30 godina, ali je rad pojedinih djelova službi bezbjednosti ostao isti. Posledica tog stanja je nesmjenjivanje ljudi koji su na rukovodećim pozicijama bili i prije 30. avgusta, a koji su se najmanje bavili pitanjima od nacionalnog interesa, već su slijepo slušali partijske direktive. SNP ima saznanja da su se ponovo aktivirali stari metodi rada i napadi na najčasniju partiju da se ponovo proba destabilizovati SNP preko istupa određenih pojedinaca. Međutim, zaboravljaju ovi ANB elementi da je SNP oduvijek bila svjetionik borbe protiv bivšeg režima i da nas ništa ne može pomjeriti sa časnog puta kojim se krećemo skoro 25 godina", naveli su iz SNP-a.

Dodaju i da "nikakvi pokušaji rušenja SNP-a neće proći".

"Nagledali smo se mi toga od 1997. godine i to za nas nije ništa novo. Napotiv, ovi ataci nas samo čine još snažnijim i odlučnijim da nastavimo borbu za časnu, prosperitetnu i evropsku Crnu Goru, što je oduvijek bio naš jedini cilj. Poručujemo onima koji u skrivenim "kuhinjama" ANB-a smišljaju načine da nanesu štetu našoj partiji da se manu ćoravog posla i da energiju usmjere ka nečemu što će doprinijeti dobrobiti Crne Gore", navodi se u saopštenju SNP-a.