dokument danas predat parlamentu

Demokrate: Predlog za smjenu Bečića nije inicijativa opozicije, nego izdajnički akt

Opozicija, bez pakta sa dijelom parlamentarne većine, Bečića nikada ne bi mogla smijeniti, ističu iz Demokrata

18532 pregleda 131 reakcija 16 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Inicijativa za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića, koja je danas predata parlamentu, nije nikakva inicijativa opozicije, već Građanskog pokreta URA i "moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije 'za 21 milion'", jer opozicija, bez pakta sa njima, Bečića nikada ne bi mogla smijeniti, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kazali su da ih od opozicije ništa ne iznenađuje i ne čudi.

"Od onih koji su nas prisluškivali, pratili, fabrikovali afere, hapsili, prebijali, ne očekujemo da nam požele dobro, odnosno očekujemo da nam požele sve najgore i u političkom, a pojedini i u svakom drugom smislu. Tako da nas njihova inicijativa za razrješenje predsjednika Skupštine koji uživa nepodijeljenu podršku najvećeg dijela crnogorske javnosti, što potvrđuju i sva istraživanja javnog mnjenja apsolutno ne čudi. Ponosni što Petar Ivanović, Branimir Gvozdenović i njima slični potpisaše Inicijativu za razrješenje Alekse Bečića. Gori od njih su samo oni iz dosadašnje parlamentarne većine, a sadašnje Koalicije za 21 milion, koji ne staviše potpise, a sa DPS-om dogovoriše izdaju izborne volje građana", saopštili su iz Demokrata.

Povezani članci

21. Januar 2022.

Predata inicijativa za razrješenje Bečića

Čudi, kako su kazali, samo to što su se "brukali u obrazloženju Predloga".

"Da su makar saopštili - kolega Bečicu, izdali su vas oni sa kojima ste nas pobijedili 30. avgusta i mi hoćemo da iskoristimo tu izdaju, ne bismo im ništa zamjerili. Međutim, da oni koji su opstruirali Parlament na svakom koraku, pokušavali da izvedu ustavni puč sa tadašnjim DIK-om, bojkotovali u više navrata rad Parlamenta, bojkotovali cijelu godinu dana rad Odbora za izbornu reformu, odbijali zakonski projekat o objedinjavanju lokalnih izbora tvrdeći da je neustavan, a sada istovjetan podnose Skupštini i mnogo čega drugog, sada u Predlogu za razrješenje tvde da je nedolazak do 3/5 ili 2/3 većine za izbor nosilaca pravosudnih funkcija što je nasleđe prethodnog saziva Skupštine, a ne ovog, razlog za smjenu Bečića. Bilo bi smiješno, da iz toga ne viri 21 milion, jer su pomenute kolege kao i svi poslanici crnogorskog i evropskog parlamenta jednoglasno usvojili prije samo mjesec dana Deklaraciju POSP-a kojom se snažno pozdravljaju rezultati predsjednika Bečića i ovog saziva crnogorskog Parlamenta, koji je na poslednjoj sjednici razmotrio sve predloge zakona Vlade i usvojio preko 60 zakona".

"Tako da se ovdje ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije 'za 21. milion', jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti. Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastiđeti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije želio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije 'za 21 milion'", zaključuje se u saopštenju Demokrata.