"sve ovo je u ime dps-a i đukanovića"

Danilović: Pobjeda se brani sad, a ne nakon što pučisti obore Vladu

"Nisu kidisali da nam otmu torbicu i neseser nego cijeli život, bez ostatka", kazao je lider Ujedinjene

16051 pregleda 109 reakcija 64 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je da se "pobjeda brani sad", umjesto da se prvo dozvoli da "URA i DPS sa satelitima" obore Vladu.

"Tešku političku krizu treba da riješimo tako što će se formirati manjinska vlada uz presudnu podršku DPS-a? I nije problem što URA, držeći politički datu riječ kao granje vodu, predlaže nešto tako, nego je problem da 'političari', 'istraživački mediji', 'analitičari' i 'dežurni branitelji evropskog puta' o tome govore ili ćute kao o savim normalnoj pojavi! Ovdje se, međutim, radi o prevari i sitnom šibicarenju, ali sa najkrupnijim ulogom", saopštio je Danilović.

Podsjetio je da je ekspertske vlade bila ideja koalicije "Crno na bijelo".

"Koncept 'ekspertske vlade' nije predložila, recimo, UCG pa da ga sad rekonstruiše, odnosno, da novi nudi URA? Predlog ekspertske vlade je čedo URA-e i to predizborno. Ako je propao, a jeste, jer su podnijeli predlog da se izglasa nepovjerenje svojoj Vladi, nastaloj po njihovoj magičnoj formuli, onda se svako pristojan pita: otkud moralno pravo da predlažu novi koncept? Uostalom, oni to nisu obećali biračima i plus, niko od nas nije obećao! U čije je ime onda sve ovo? Jednostavno i jasno; u ime DPS i Mila Đukanovića", ocijenio je Danilović.

Građanima je jasno, kako je kazao, da se "pobjeda i sloboda brani sad, a ne 'sjutra'", i upitao da li "političke štetočine misle da je cijeli narod malouman".

"Kada za neke lidere počinje odbrana države, prava i pravde? Reći ću vam! Neki bi da puste da URA i DPS sa satelitima, obore Vladu, da do tada 'pazare' kakav profit i nagode se sa pučistima, a ako ne prođe trgovina, kao što neće, onda će da pozovu da nešto i nekoga branimo? Pobjeda se brani sad, a ne 'sjutra'", poručio je lider UCG.

To, kako je rekao, više nije stvar politike, nego "elementarne časti".

"Politika opterećena ličnim mržnjama i sujetama nikada nije dostojna, a za prezrenje je u ovakvim prilikama. To je primitivizam i nesojsko kalkulisanje po sistemu 'evo ti ga sad'! Ne možemo 'zbog Vasilija mrzjeti i Svetog Vasilija'. Otpor Gospodo, OTPOR! Nisu kidisali da nam otmu torbicu i neseser nego cijeli život, bez ostatka", zaključio je Danilović.