Vuković: Nismo se okupili da bismo branili Vladu i političare, već izbornu volju građana

Sa demonstrantima i večeras bio predsjednik Skupštine opštine Nikšić iz redova Demokrata

26054 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.01.2022. 19:06h

Građani su se i večeras okupili u Nikšiću u znak, kako se moglo čuti na skupu, odbrane izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine.

Sa demonstrantima je i večeras bio predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković iz Demokrata.

"Zbog primjera kako se čuva izborna volja građana, zbog očuvanja izborne volje građana, zbog one izdaje koja se sprema u Podgorici... zbog onoga što niko od nas ne želi da se dogodi, se desilo i ovo večerašnje spontano okupljanje. Želim još jednom da pozovem da i ovo večerašnje okupljanje prođe mirno, civilizovano i bez incidenata. Da Nikšić ostane prepoznat po takvim okupljanjima, jer nas je to karakterisalo u prethodnim godinama", naveo je Vuković u obraćanju ispred Opštine.

"Ovdje nismo da bismo branili Vladu, bilo kog političara. Ovdje smo da bismo branili dječije dodatke, veće plate, penzije, naknade za starija domaćinstva, besplatne udžbenike za sve osnovce... naknade za majke sa troje i više djece, Ustav, izbornu volju građana i veliku pobjedu koju smo osvojili 30. avgusta", rekao je Vuković.

Nikšić protest
foto: Svetlana Mandić

Okupljeni su skandirali "uzeo si pare, Dritane".

Okupljeni su večeras krenuli od Trga Šaka Petrovića do skvera, a zatim do Trga slobode, nakon čega su krenuli ka zgradi Opštine.

Nakon što su se obratili Vuković, odbornik pokreta "Ne damo Nikšić" Nikola Vukotić i Momčilo Vukosavljević iz NVO Miholjski zbor, građani su se razišli.

Vukosavljević im je kazao da će im sjutra javiti da li će biti novi protest i hoće li promijeniti mjesto okupljanja.

Zbog napada na novinara RTCG-a Slobodana Doknića, tokom sinoćnjeg protesta, uhapšen je 29-godišnji O.Š, koji je danas pušten da se brani sa slobode.

Bonus video: