Protest ispred Vlade i zgrade RTCG, Abazović se nakratko obratio

Jedan od okupljenih je tokom Abazovićevog obraćanja uzviknuo: "Neće nama Šiptari komandovati", na šta je reagovao dio okupljenih protestujući protiv takvog obraćanja

141554 pregleda 232 reakcija 232 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Okupljeni građani povodom mogućeg formiranja manjinske Vlade mirno su se razišli nakon što su proestovali ispred zgrade Vlade i zgrade RTCG gdje su skandirali "Izađi, mala" i "Uzeo si pare, Dritane".

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji večeras i gostuje na RTCG-u, izašao je ispred okupljenih, koji su krenuli ka njemu, a policija je spriječila incident.

Jedan od okupljenih je tokom Abazovićevog obraćanja uzviknuo: "Neće nama Šiptari komandovati", na šta je reagovao dio okupljenih protestujući protiv takvog obraćanja. Dio učesnika protesta je uputio niz uvreda i psovki na račun Abazovića.

Abazović je kratko govorio, poručujući da savez "Crno na bijelo" neće s DPS-om i da neće biti nikakve izdaje.

Abazović je poručio i da nema izborne volje bez URA-e. Okupljeni mu nisu dozvolili da govori duže i nakon toga se vratio u zgradu RTCG-a.

Jedan od okupljenih poručio je da se okupljaju kako bi branili izbornu volju građana od 30. avgusta 2020.

"Nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje. Imaju dvije opcije - ili dogovor ili novi izbori. Ali izađite sa otvorenim listama da vidite kako narod cijeni izdaju".

foto: Biljana Matijašević

Zgradu obezbjeđuje policija.

Među demonstrantima su funkcioneri Demokrata - Albin Ćeman, Danilo Šaranović i Vladimir Martinović, Ujedinjene Crne Gore, predsjednik Prave Marko Milačić.

Okupljeni su blokirali ulicu Stanka Dragojevića, a uzvikuju "Uzeo si pare, Dritane"

Bonus video: