Ćorović: Šovinističke uvrede na račun Abazovića nedopustive za društvo koje želi u EU

"Pozivamo sve političke subjekte da ne doprinose podgrijavanju tenzija i širenju međunacionalne netrpeljivosti, posebno one koji kroz svoje objave i saopštenja manipulišu osjećanjima građana Crne Gore”, kazao je potpredsjednik Bošnjačke stranke

10072 pregleda 14 komentar(a)
Ćorović, Foto: BS
Ćorović, Foto: BS

Pogrdne, nacionalističke i šovinističke uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića su nedopustive za društvo koje želi biti dio evropske porodice država, kazao je potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović.

Kazao je da BS najoštrije osuđuje to što su se, tokom večerašnjeg protesta ispred zgrade Radio-televizije Crne Gore, iz mase nekoliko puta mogle čuti uvrede na nacionalnoj osnovi, upućene Abazoviću.

“Ovakvi ispadi samo dodatno potvrđuju da Crna Gora mora odlučno krenuti u pravcu očuvanja evropskih vrijednosti, jer je to jedini put u pravcu dostizanja visokih demokratskih standarda i garancija našeg punopravnog članstva u EU. Među najvažnijim vrijednostima za koje se zalaže EU jeste i očuvanje i poštovanje manjinskih prava", saopštio je Ćorović.

Rekao je da u BS pozdravljaju pravo na mirno okupljanje i demokratsko izražavanje nezadovoljstva određenim političkim stavovima, ali da se ne smiju dozvoliti neprihvatljivi, uvredljivi povici na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

"Pozivamo sve političke subjekte da ne doprinose podgrijavanju tenzija i širenju međunacionalne netrpeljivosti, posebno one koji kroz svoje objave i saopštenja manipulišu osjećanjima građana Crne Gore”, zaključio je Ćorović.

Bonus video: