odgovorili snp-u

Demokrate: Joković s radikalima pljuvao sve crnogorsko, a sad je Evropejac s licencom DPS-a

"Najtužnija od svega je uloga koju je Joković namijenio sebi: da sve one koji neće da se prodaju onim kojima se Joković planira prodati proglašava antievropejcima, antisrbima, anticrnogorcima, radikalima..." - navode iz Demokrata

13172 pregleda 70 reakcija 66 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora pozvala je Socijalističku narodnu partiju (SNP) da jasno kaže da li će u bilo kojoj varijanti praviti skupštinsku većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i uz podršku te partije obavljati vlast.

Poručili su, u odgovoru SNP-u, da ostaju "istinski evropejci, istinski zapadnjaci, istinski podržavaoci Nato integracija", ali bez "licence DPS-a" koju, kako su kazali, lider SNP-a Vladimir Joković s ponosom nosi.

"Otužno je čitati čak i panične pokušaje SNP-a da makar ostave iluziju u javnosti da debatuju s nama, kad su već odustali od političkog nasljeđa i političkog dostojanstva izdajući volju građana za račun mafije i još uvijek neutvrđeni manji dio kolača od 21 miliona. Dakle, vi se za izbornu volju građana borite tako što im mafiju vraćate na grbaču? Ovo je gluplje i bezobraznije čak i od onog fascinantno suludog da je Zdenka Popović opstruisala istragu o ubistvu Duška Jovanovića, a vi sad sa vjerovatno nalogodavcima eto hoćete to da riješite. Joković i Ljubo Bigović će zajedno da riješe taj zločin. Pa, ovo nema ni u Somaliji", navodi se u reagovanju Demokrata.

Građanima je, kako su kazali, ipak sve jasno.

"Svi razumijemo da je u ovoj situaciji kad ste toliko zagazili u izdaju svega što je bio SNP teško napisati i obično saopštenje, pa vam ih evo već neko vrijeme piše Abazović i medijski pool Koalicije za 21 milion. Ali je ipak najtužnija od svega uloga koju je Joković namijenio sebi: da sve one koji neće da se prodaju onim kojima se Joković planira prodati proglašava antievropejcima, antisrbima, anticrnogorcima, radikalima... I to predsjednik nekad velikog, časnog SNP-a?! Samo na papiru, Jokoviću, jer odlično znaš, odlično čuješ šta ti poručuju časni članovi SNP koji su decenijama trpjeli teror od vašeg novog poslodavca", dodaju iz Demokrata.

Iz te partije tvrde i da je Joković "sa radikalima marširao po Crnoj Gori, pljujući sve evropsko".

"Joković koji je po Beogradu sjedio na dobro znanim kanabeima, Joković koji je vrlo rezolutno anti NATO je sad iznenada evropejac, sa licencom DPS-a. A zna se odlično kako se ta licenca dobija. To je jedina licenca koja se ne kupuje ili dobija, već se uz licencu još i plaća. Dobro građani znaju čiji je potpis na toj licenci, koji sad s mukom nosi Joković.

I sad, zamislite, Joković je evropejac zato što se planira prodati DPS-u, a to je čovjek koji je kazao da su Crnogorci istorijski falsifikat nastao na okupiranom Cetinju, implicirajuci da Crnogorci kao nacija ne postoje. To je ta DPS licenca evropejstva koju mi sa zadovoljstvom odbijamo. Nas pita jesmo li uhapsili Brana, dok se sa onim koji je načelu bezbjednosnog sektora planira prodati tom istom Branu. Pita nas za litije, za koje svak zna da smo tu bili od prve do poslednje, ali ne da se slikamo već da kao ovih večeri budemo s narodom. Mi smo nastavili tim putem, dok Joković više ne može s narodom. Joković je sad licencirani evropejac."

"Zamislite tu banalnu glupost da se mi, koji zovemo na vanredne izbore na kojima će građani dati sud o svakom, borimo za fotelje, ali se Licencirani evropejac bori za volju građana tako što će je ispoštovati sa Abazovićem i DPS-om. E, pa crkni - pukni Jokoviću - prodati se nećemo, jer nema tog miliona za koji bi pristali da budemo izdajnici kao Darko Pajović ili bilo ko drugi. Crkni – pukni, izdaju vam nećemo dozvoliti, ostajemo istinski evropejci, istinski zapadnjaci, istinski podržavaoci Nato integracija, ali bez licence DPS-a koju ti s ponosom nosiš. Manite se šuplje priče nego kažite da li ćete u bilo kojoj varijansti praviti Skupštinski većinu sa DPS i uz njihovu podršku vršiti vlast?! Naš odgovor je jednostavan: NE. Imate li vi stav", zaključuje se u reagovanju Demokrata.