Vujović: Nova Vlada ili izbori su demokratska rješenja

“Pozivamo odlazećeg premijera, njemu bliske ministre i sve ostale odlazeće funkcionere vlasti da zadrže minimum političkog dostojanstva i da zbog svojih funkcija ne doprinose dodatnoj političkoj i društvenoj polarizaciji”, kazao je generalni sekretar SDP-a

4576 pregleda 32 reakcija 31 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Izbor nove Vlade ili novi izbori predstavljaju demokratska i Ustavna rješenja, poručili su iz Socijaldemokratske partije (SDP), dodajući da se političke krize rješavaju u institucijama.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović poručio je da su u toj partiji mislili da smjenjivost vlasti i demokratsko prihvatanje te činjenice predstavljaju tekovinu koja je apsolvirana 30. avgusta 2020. godine.

“Pozivamo odlazećeg premijera, njemu bliske ministre i sve ostale odlazeće funkcionere vlasti da zadrže minimum političkog dostojanstva i da zbog svojih funkcija ne doprinose dodatnoj političkoj i društvenoj polarizaciji”, kazao je Vujović.

On je rekao da u demokratskim zemljama vlast i funkcije "dođu i prođu", dodajući da je 30. avgusta 2020. godine Crna Gora imala iskustvo mirne i demokratske smjene vlasti.

“Javnost ovih dana može dobro da vidi u kojoj mjeri vlast opija i kako, za samo godinu, neki postanu toliko bahati i obuzeti vlastoljubljem”, rekao je Vujović.

On je ocijenio da su najuporniji i najradikalniji oni za koje niko nije glasao na prošlim izborima i koji, kako je kazao, od samog početka nemaju legitimitet.

“Oni koji ni sanjali nijesu da će biti ministri, ili, bolje reći, možda i jesu ali ministri DPS-a, budući da su godinama i decenijama bili funkcioneri, aktivisti i glasači bivše vlasti”, rekao je Vujović.

On je premijeru Zdravku Krivokapiću poručio da ulica nije rješenje.

“Posebno nije rješenje da svojim djelovanjem podstičete mržnju, nasilje, uvrede i međuetničku distance, samo zato što se bliži dan kada više nećete biti vlast”, rekao je Vujović.

On je kazao da građani nijesu, kako je rekao, toliko neznaveni i da vrlo dobro znaju da je riječ o čuvanju funkcija, a ne izborne volje.

“Smjenjivost vlasti i demokratsko prihvatanje te činjenice je tekovina za koju smo svi mislili da je definitivno apsolvirana 30. avgusta 2020. godine”, rekao je Vujović.

On je poručio da su izbor nove Vlade ili novi izbori, demokratska i Ustavna rješenja.

“Zato, manite se ulice, ćeranja i vrijeđanja jer se ovakva stanja jedino rješavaju u institucijama”, rekao je Vujović.

Bonus video: