Tivatska akcija: U narednom periodu do detalja ćemo obznaniti ko je i šta radio na štetu Tivta u proteklom periodu

"Na kraju, da vas „relaksiramo“: Nikakve manjinske Vlade neće biti! Na vanrednim lokalnim izborima u Tivtu, u maju, kad će biti izbori i u drugih 12 opština –organizovane kriminalne grupe bivšeg režima biće katastrofalno poražene, i poslate na smetlište istorije", saopštili su iz te partije

4341 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Tivatska akcija
Foto: Tivatska akcija

Više od godinu dana partije i „lideri“ nove državne vlasti potrošili su u nemilosrdnoj međusobnoj borbi za moć, a da nisu uradili ni jedan odsto onoga što su obećavali prije izbora, i zbog čega su ih glasali obespravljeni građani Crne Gore koji su 30 godina čekali na slobodu i pravdu, kazali su iz Tivatske akcije.

Dodali su i da o Zakonu o lustraciji odavno više niko i ne govori, da "nismo još dočekali Zakon o porijeklu imovine, još nisu počele reforme u Tužilaštvu i Sudstvu"

"Niko od stotina korumpiranih i kriminalnih funkcionera bivšeg režima nije uhapšen. Naprotiv, mnogi sjede mirno u državnom parlamentu, i izigravaju opoziciju. Za to, i još mnogo drugoga, krivi su apsolutno svi konstituenti nove državne vlasti, i oni u Vladi i oni u Skupštini. Ali, u toj odvratnoj podgoričkoj „igri prestola“ neki su prešli „crvenu liniju“: sarađivati s organizovanim kriminalnim grupama bivšeg režima, a kamoli praviti nekakvu Vladu s njima i uz njihovu pomoć – neoprostivo je, i ne može se zvati drugačije nego izdajom", navodi se u njihovom saopštenju.

Smatraju da su događaji na državnom nivou kojima se svjedoči posljednjih dana kulminacija "sramotnih i izdajničkih političkih kombinacija koje se već mjesecima pletu, a u koje je uključen i pokušaj rušenja lokalne uprave u Tivtu".

"Nakon što je obznanjen protivustavni i izdajnički projekat manjinske Vlade, čiji su glavni autori Dritan Abazović -URA i Vladimir Joković -SNP (uz one koji sada podmuklo ćute u pozadini i čekaju epilog, a do juče su se javno kleli u čast i poštenje svog koalicionog partnera Jokovića) – možda vam mogu biti mnogo jasniji i neki politički procesi i događaji u Tivtu. Na primjer: možda sada možete da naslutite prave motive bojkota sjednica SO Tivat od strane SDP-a, tj. možda možete da naslutite ko je od Raškovog i Draginjinog propalog političkog preduzeća naručio sramni bojkot", saopštili su oni.

Navode i da "vam možda sada mogu biti mnogo jasniji i motivi iznenadnog formiranja opštinskog odbora SNP-a u Tivtu pred Novu godinu"

Ističu da će svakako u narednom periodu do detalja obznaniti ko je i što radio na štetu Tivta i Tivćana u proteklom periodu, i sa čime su sve lokalne liste morale da se bore, još od marta 2020. i iznenadnog bojkota lokalnih izbora u Tivtu od strane nekih partija.

"Na kraju, da vas „relaksiramo“: Nikakve manjinske Vlade neće biti! Na vanrednim lokalnim izborima u Tivtu, u maju, kad će biti izbori i u drugih 12 opština –organizovane kriminalne grupe bivšeg režima biće katastrofalno poražene, i poslate na smetlište istorije! Nećemo dozvoliti - svi mi koji smo zajedno izborili pobjedu 30. avgusta 2020. u Tivtu i ostali vjerni principima decentralizacije – da na tim izborima profitiraju oni koji su nam bojkotom izbora zaboli nož u leđa u aprilu 2016, i koji su to isto probali i u martu 2020", saopštili su iz te partije.

Bonus video: