"Što se tiče URE, ova Vlada je završila svoj mandat"

URA Demokratama: Juče smo "izdajnici", danas nas zovete na razgovore

"Nadamo se da građani sada jasno vide vašu principijelnost, dosljednost i istinu. Spremni ste na sve, samo da sačuvate fotelje", navodi se u saopštenju GP URA

38860 pregleda 500 reakcija 138 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret (GP) URA saopštio je da je za njih aktuelna Vlada završila svoj mandat, i da sa Demokratama, koje su danas pozvale parlamentarnu većinu na dijalog o budućnosti Vlade, nemaju o čemu da razgovaraju.

Istakli su i da prosto nevjerovatno zvuči poziv za razgovor od strane Demokratske Crne Gore, te da se pitaju da je li poziv od "Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića ili je opet neka omaška njihovog čuvenog press centra?"

"Drage Demokrate, o čemu ćete razgovarati sa nekim za koga ste rekli da je izdajnik? Sa nekim za koga tvrdite da je uzeo 21 milion? Sa ljudima koje optužujete da politički djeluju, a u slobodno vrijeme švercuju kokain? Juče ste govorili: kukavice, izdajice, šiptari, pajovići, kriminalci, a danas - Sjednimo da razgovaramo o manjinskoj vladi. Ni nama ni građanima nije jasno o čemu se radi? Da niste uzeli 21 milion?", navodi se u njihovom saopštenju.

U obraćanju Demokratama navode i da ako je njihov poziv iskren, onda znači da su sve vrijeme "pričali neistine i obmanjivali javnost", te da ako je to tako, onda sa njima nemaju o čemu da razgovaraju.

"Poslije podrške vašeg lidera fašističkim povicima, vašeg javnog pozivanja na linč neistomišljenika, na dugo vrijeme ste kompromitovali svoju partiju", istakli su iz te partije.

Oni su kazali da su ponudili model manjinske vlade, na koji očekuju izjašnjenja svih 81 poslanika u Skupštini Crne Gore i da se nadaju da građani sada jasno vide "vašu principijelnost, dosljednost i istinu. Spremni ste na sve, samo da sačuvate fotelje"