Protest u Podgorici: Krivokapić, Abazović i Bečić da se dogovore, nema vlade s DPS-om

Ispred Skpštine poručeno da vladajuća većina treba međusobnim dogovorom da riješi krizu, da se ne bi suočili "s otporom s kojim se suočila prethodna vlast na izboroma 30. avgusta 2020. godine"

67402 pregleda 431 reakcija 152 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2022. 20:36h

U Podgorici je i večeras održan protest protiv najave "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinskog kabineta s opozicijom.

Skupu je, prema procjeni reportera "Vijesti" s lica mjesta, prisustvovalo nekoliko stotina građana, koji su čelnicima vlasti poručili da političku krizu riješe dogovorom, i da ne prave novu vladu s Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Novo okupljanje, na koje su pozvani svi poslanici vlasti i građani iz svih crnogorskih opština, najavljeno je za sjutra ispred Vlade, u 17 časova.

Među okupljenima su bili funkcioneri Demokrata, Danilo Šaranović i Albin Ćeman.

Šaranović
Šaranovićfoto: Boris Pejović

Ispred Vlade je bio i lider i poslanik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Milačić
Milačićfoto: Boris Pejović

Protestu je i prisustvovao i poslanik Ujedinjene Crne Gore, Vladimir Dobričanin.

Dobričanin
Dobričaninfoto: Boris Pejović

Jedan od građana obratio se okupljenima ispred Vlade, rekavši da je većina njih za to da se vlada sastavi "od izborne volje građana".

"Druga opcija je da se ide na nove izbore. Sve ostalo je neprihvatljivo za nas. Sjednite za sto i ispoštujte narodnu izbornu volju. U suprotnom ćete imati narodnu blokadu Crne Gore i ukrajinski scenario političara u Crnoj Gori ".

Drugi učesnik protesta koji se obratio rekao je da premijer Zdravko Krivokapić, vicepremijer Dritan Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić treba da se dogovore.

"Nemojte da se igrate s narodom i s izbornom voljom građana. Nema vlade s DPS-om, već samo može postojati dogovor unutar izborne volje građana".

Okupljeni su pozvali građane iz drugih opština da im se priključe u protestima.

I ispred Skpštine je poručeno da vladajuća većina treba problem da riješi dogovorom, da se ne bi suočili "s otporom s kojim se suočila prethodna vlast na izboroma 30. avgusta 2020. godine".

Građani su skandirali "izdaja" i "uzeo si pare Dritane".

Poslije obraćanja pred parlamentom, krenulo se u šetnju Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića i Ulicom Stanka Dragojevića, nakon čega su nezadovoljni građani ponovo došli ponovo ispred Vlade, gdje je skup okončan.

Bonus video: