Iza skupa stoji "Organizacioni odbor narodnih protesta za cijelu Crnu Goru"

Protesti i u Tivtu: Isključivo u okviru aktuelne parlamentarne većine se može govoriti o nekoj novoj Vladi

"Prekrajanje izborne volje je kršenje Ustava i neviđena krađa i to ne smijemo dozvoliti jer bi u protivnom nastao haos u zemlji", poručio je Slobodan Bulajić

25413 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
isključivo u okviru aktuelne parlamentarne većine može govoriti o nekoj novoj Vladi, Foto: Siniša Luković
isključivo u okviru aktuelne parlamentarne većine može govoriti o nekoj novoj Vladi, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.01.2022. 19:58h

Građani koji protestuju zbog namjere rušenja Vlade premijera Zdravka Krivikapića i formiranja manjinske Vlade što traži Građanski pokret URA okupili su se večeras na kotorskoj raskrsnici na Jadranskoj magistrali u blizini aerodroma Tivat.

Protest Tivat
foto: Siniša Luković

Oni su na kratko blokirali odvijanje saobraćaja.

Skup obezbjeđuje nekoliko desetina policajaca iz Tivta i Kotora a prisustvuje mu par stotina građana.

Protest Tivat
foto: Siniša Luković

Iza skupa stoji kako je rečeno, Organizacioni odbor narodnih protesta za cijelu Crnu Goru.

Savo Klakor je okupljene obavijestio da je "policija zabranila mnogim građanima koji su krenuli na protest da dođu do kotorske raskrsnice" i da će zbog toga, obraćanje organizatora okupljenim građanima malo kasniti.

Klakor je rekao da je narod okupila nevolja i neodgovorni političari koji namjeravaju da izigraju izbornu volju građana iskazanu na izborima 30.avgusta 2020.

"Narod nije ovo očekivao i ne želi tenzije. Neki političari zbog svog ličnog interesa žele da promijene kurs koji je narod zacrtao. Nećemo im to dozvoliti", poručio je Klakor.

"Slobodarski narod Crne Gore ovo ne zaslužuje jer je napokon dočekao slobodu nakon 30 godina terora pod mafijašem Milom Đukanovićem- istakao je on.

Zdravko Nišavić iz Organizacionog odbora kazao je da oni zahtijevaju da se " isključivo u okviru aktuelne parlamentarne većine može govoriti o nekoj novoj Vladi" ili da su u protivnom, jedina alternativa izbori.

Slobodan Bulajić je istakao da im je cilj da protestima odbrane izbornu volju građana od 30.avgusta 2020.

"Prekrajanje izborne volje je kršenje Ustava i neviđena krađa i to ne smijemo dozvoliti jer bi u protivnom nastao haos u zemlji", poručio je on.

Podsjetio je na da je URA ranije obećala da će se boriti protiv DPS-a koji je pokrovitelj kriminala u CG.

"Indikatovno je da se upravo sada kad je izabran novi Tužilački savjet, URA okreće ćurak naopako i ide na ruku kriminalcima i DPS-u", naglasio je Bulajić zaključujući da iza ideje o manjinskoj Vladi, stoji lider DPS-a Milo Đukanović.

Nakon 40-tak minuta tikom kojih je zbog njihovog protestnog skupa bio obustavljen saobraćaj na ovoj dionici Jadranske magistrale, okupljeni su se mirno razišli.