Protest i u Kolašinu: Okupljenima se obratio poslanik Demokrata Vladimir Martinović

"U poštenim ljudima te izgovore neće naći. Ako ovi, koji plniraju tu izdaju i oni koji će im se vrlo brzo priključiti, ipak, pređu „crvenu liniju“ plašim se da će poput Darka Pajovića biti prinuđeni da nose kapuljače i maske kad god budu željeli da popiju kafu u nekom podgoričkom kafiću"

18087 pregleda 62 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Građani su i večeras blokadom magistrale, u 19 sati, ispod Bablje grede u Kolašinu, izrazili protest zbog incijative za formiranje manjinske Vlade. Tokom 50 minuta blokiranja puta , okupljeni su klicali „Ustala je Crne Gore, sloboda se branit' mora, nema izdaje“ i „Uzeo si pare, Dritane“.

Među protestantima bio je i poslanik Demokrata Vladimir Martinović od kojeg su tražili da im se obrati.

„Na okupljanje su nas, i ovdje, i u drugim gradovima Crne Gore natjerali oni, koji pokušavaju da mukotrpnu izbornu volju, koju smo izvojevali 30 .avgusta 2020. godine , izdaju ui prodaju. Nije riječ samo o politici i ne krije se iza svega samo politika. Plašim se da je sve mnogo ozbiljnije i da oni, koji ovih dana druge optužuju da spječavaju otkrivanje ubistava i raznih drugih kriminalnih radnju, su upravo oni koji su ucijenjeni od kriminalaca i kriminalnih struktura. ...Evo borimo se da izbornu volju koju ste izvojevali, u skladu sa u evropskim standardima i Ustavom, sačuvamo. Neće ova borba biti laka, moguće, da će potrajati i da će biti potrebno mnogo vremena i strpljenja.“, kazao je Martinović.

Martinović
Martinovićfoto: Dragana Šćepanović

Prema njegovim riječima, „nikome u Crnoj Gori izdaja i prodaja nijesu donijele ništa dobro, pa neće ni ovog puta“. On je zahvalio Kolašincima „zbog toga što se mirno i dostojanstveno okupljaju“.

„Molim vas svoje sugrađane, ali i cijele Crne Gore, da sva okupljanja, svi vidovi izražavanja nezadovoljstva i protestvovanja proteknu u jednoj mirnoj i demokratskoj atmosferi. Kad neko planira prodaju i izdaju, ne bira sredstva da nađe izgovore. U poštenim ljudima te izgovore neće naći. Ako ovi, koji plniraju tu izdaju i oni koji će im se vrlo brzo priključiti, ipak, pređu „crvenu liniju“ plašim se da će poput Darka Pajovića biti prinuđeni da nose kapuljače i maske kad god budu željeli da popiju kafu u nekom podgoričkom kafiću, jer od sramote neće moći da prođu pored poštenih građana Crne Gore“, rekao je poslanik Demokrata.

On je poručio da „ako neko hoće da razgovara i pregovara sa Demokratama mora staviti potpis da neće nikavu saradnju sa DPS“. Ne mogu pričati o evropskom putu, rekao je on, „oni koji na antievropski i antiustavan način žele da organizuju izborne prevare i prodaje“.

Protesti se u Kolašinu, kako je njavljeno, nastavljaju blokadom magistrale u 19 sati i naredn

Bonus video: