"ne zanosite se previše"

Demokrate: Samozvana avangarda da objasni kako i sa kim misle u Evropu

"Ne mislite vi o tuđim foteljama, nego mislite o tome da provjerimo volju građana", poručuju iz Demokrata

9123 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Samozvana avangarda ne treba previše da se zanosi, već da objasni kako i sa kim misle u Evropu, a umjesto što misle o tuđim foteljama, treba da razmišljaju o tome da se provjeri volja građana, poručili su iz Demokrata u odgovoru Građanskom pokretu URA.

Iz te partije su objavili video u kojem su podsjetili na izjavu potpredsjednika Vlade i lidera URE Dritana Abazovića, koji je kazao da Zdravko Krivokapić nikad ne bi bio premijer, da on to nije predložio na sastanku pod Ostrogom nakon izbora 2020, kao i na izjavu lidera SNP-a Vladimira Jokovića koji je tvrdio da se na tom sastanku pričalo o kadrovskim rješenjima u Vladi.

"Kad smo kod 'pravog lica' u ovom skadaloznom video zapisu se jasno čuje i vidi kako ste obmanuli ljude: da li je tokom ovog procesa izdaje pravo lice pokazao onaj koji nam priča da je pošteno ušao u priču, i da se zahvaljujući njemu , pod Ostrogom, dogovarala Vlada i njeni članovi ili je to ipak uradio onaj koji tvrdi da nije istina da se tu dogovarala Vlada? Dva lidera Koalicije za 21 milion, na istom zadatku, a sve suprotno pričaju? Dajte to malo utegnite. Presmiješni ste ovako", saopštili su iz Demokrata.

Građani, tvrde u toj partiji, smatraju i jasno poručuju da su "svoje pravo lice pokazali i jedan i drugi, kad su sebi određivali cijenu".

"Smijete li razmisliti o tome? Pravo lice su pokazali URA-ši, najbolji đaci iz Pajovićeve škole izdaje na koje je ovih dana vrlo ponosna mentorka Azra Jasavić. Sem što spremaju izdaju, pod plaštom građanstva odavno vrijeđaju sve koji ne igraju kako oni sviraju, i koji ne ulaze u njihov kalup poimanja građanskog i evropskog. I posle ljutnja kad neko neće da se proda, taj je šešeljevac, antievropejac... Premali su oni da bi ikog ukalupili, a izgleda premali i da bi mogli imati integriteta, pa je uslijedila prodaja."

"Pominjete politički sunovrat, vi, koji ste otvorenom izdajom izvršili političko samoubistvo? Vi, čija riječ ne traje ni mjesec dana? Za vas je sunovrat kad neko drži riječ, poštuje volju građana i elementarne demokratske principe? Kažete 'car je go' za Bečića dok pokušavate da mu starim praksama DPS-a inputirate ogavnosti, dok se vi do kosti otkrivate - naivno vjerujući da ćete prevariti građane i ukrasti izbornu volju. Patetično samozvana avangardo, ne zanosi se previše, nego objasni kako misliš i s kim misliš u Evropu sem sa onima koji su eksperti u krađama i prevarama", navode iz Demokrata.

Upitali su da li je to sljedeća Vlada.

"Sa ekspertima kriminala i zločina? Ne mislite vi o tuđim foteljama nego mislite o tome da provjerimo volju građana. A ona se provjerava na izborima, dok se "fotelje" stiče povjerenjem. Mislite li da biste dobili ijednu, ikad više, ili ste svesni situacije, pa po svaku cijenu bježite od izbora? Ni sredstva ne birate, ni ljudskog dostajanstva u akcijama nemate. Koliko od 21 milion vas je prelomilo da zaboravite skorašnje uvrede od onih koje sada pozivate na saradnju", zaključuje se u saopštenju.