Bojović: DNP da formira manjinsku vladu, ukinuti partije koje unose nemir i podjele

"Saglasan sam sa aktuelnim predlogom URA-e da treba svi da se objedinimo, ali ne oko njih, već oko nas", kazao je poslanik

29824 pregleda 144 reakcija 141 komentar(a)
Bojović, Foto: DNP
Bojović, Foto: DNP

Potpredsjednik i poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Dragan Bojović kazao je da će lideru te partije Milanu Kneževiću i stranačkim organima predložiti da dostave u skupštinsku proceduru inicijativu po kojoj bi DNP formirao manjinsku vladu.

"DNP ima pet poslanika u Skupštini Crne Gore, što znači da ima mnogo veći legitimitet, pa i ucjenjivački potencijal, od pojedinih manjih partija, koje evo u kontinuitetu o čudu zabavljaju crnogorsku političku scenu svojim 'genijalnim' inicijativama i predlozima", saopštio je Bojović.

Smatra da DNP ima "ubjedljivo najbolji politički program, vrhunske političare i najbolje kadrove", koji bi, kako je kazao, nesumnjivo izveli zemlju iz postojeće političke krize.

Bojović je rekao kako ne sumnja da bi ta inicijativa dobila podršku ne samo poslanika, već i svih građana. "Jer se zalažemo za petrovićku, evropsku, dostojanstvenu i slobodnu Crnu Goru."

Poslanik DNP-a kazao je da bi, u slučaju da dobiju podršku i formiraju novu vladu, predložio da se ukinu sve partije i programi "koji nas samo bespotrebno dijele i unose politički nemir".

"Saglasan sam sa aktuelnim predlogom URA-e da treba svi da se objedinimo, ali ne oko njih, već oko nas, jer smo, ruku na srce, politički bolji i prihvatljiviji za građane. Kada se postigne taj stepen političkog jednoumlja, kakav je vladao sa DPS-om, čiju podršku URA priželjkuje, onda ćemo lako odvesti Crnu Goru gdje god nam padne na pamet. Sloboda je ropstvo! Banane su moć! Živjela Orvelova 'Okeanija'!" - zaključio je Bojović.

Bonus video: