Predsjedništvo Prave: Nema razgovora sa DF-om dok ne otkažu podršku Memorandumu i njegovim potpisnicima

"Prava Crna Gora je zauzela stav da dok god lideri DF-a istrajavaju na politici podrške Memorandumu, destabilizaciji 30. avgusta i rušenju Vlade, mogu okupljati samo URU, SNP i koalicione partnere DPS-a, koji su potpisnici Memoranduma na kome je zasnovan projekat rušenja izborne volje građana", saopšteno je iz te partije

17311 pregleda 381 reakcija 76 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora odbija najavljenu mogućnost sastanka na inicijativu Demokratskog fronta (DF) dok inicijatori sastanka ne otkažu podršku Memorandumu, "pisanom rukom Mila Đukanovića", a proklamovanog od strane URE radi rušenja Vlade i stvaranja nove parlamentarne većine.

To je odlučeno na sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik te partije Marko Milačić.

"Zajednički je stav da bilo kakvim razgovorima sa liderima DF-a i SNP-a mora prethoditi povlačenje potpisa SNP-a sa izdajničkog Memoranduma, povlačenje svakog vida podrške tom dokumentu i povlačenje politike rušenja Vlade Zdravka Krivokapića, politike kreirane u kabinetu Mila Đukanovića i njegovih partnera potpisanih na Memorandumu", navodi se u saopštenju i dodaju da je to prva i najvažnija pretpostavka svih razgovora i svake inicijative prema većini 30. avgusta.

Ističu i da Prava Crna Gora ne pozdravlja parcijalne i pojedinačne razgovore kao juče obavljeni sa predsjednikom DEMOS-a Miodragom Lekićem.

"Prava Crna Gora je zauzela stav da dok god lideri DF-a istrajavaju na politici podrške Memorandumu, destabilizaciji 30. avgusta i rušenju Vlade, mogu okupljati samo URU, SNP i koalicione partnere DPS-a, koji su potpisnici Memoranduma na kome je zasnovan projekat rušenja izborne volje građana", saopštili su oni.

Posao odbrane izborne volje, kako navode, moraju da vode i završe one političke snage u Skupštini i van nje koje nisu koketirale "sa izdajničkim Memorandumom", snage u Skupštini i Vladi, među građanima i u društvu.

"Predsjedništvo je zaključilo da se Prava Crna Gora može odazvati samo pozivu za odbranu 30. avgusta, što svakodnevno i činimo na crnogorskim ulicama, a ne nikako pozivu na „čajanku od nane“, za legitimisanje Memoranduma koji je potpisao SNP, a podržao DF, kao i politiku rušenja Vlade, politiku koju vodi Milo Đukanović", naveli su iz Prave Crne Gore.

Smatraju i da se potvrdilo ono što govore od dana potpisivanja Memoranduma, a to je da to nije nikakav "čaj od nane" - kako je rečeno iz Demokratskog fronta - već da je ovoj memorandumskoj politici potrebna "Bostonska čajanka" koju građani sve masovnije sprovode po ulicama i gradovima Crne Gore.

U saopštenju te partije se navodi da Prava Crna Gora koja je u svim gradovima svih ovih dana uz narod na ulicama daje punu podršku sve masovnijim okupljanjima građana koji su potpuno shvatili "sve razmjere izdaje i samoinicijativno se organizovali da odbrane pobjedu 30. avgusta".

Bonus video: