Bečić: Oni koji iz fotelja optužuju druge za fotelje, odbijaju izbore, odbijaju da potpišu da neće sa DPS...

"Zaključak je da smo mi za EU, NATO i građansku Crnu Goru, a protiv "koverte", "snimka", "prisluškivanja", "21 miliona", drugih antievropskih vrijednosti i prevare 208 hiljada građana Crne Gore", naveo je predsjednik Skupštine i Demokrata

33618 pregleda 132 reakcija 132 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Nekada nam je DPS govorio da ako nijesmo sa njima onda smo protiv Crne Gore i evropskog puta, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore i Demokratske Crne Gore.

"Sada nam naše kolege koje su dobile mandate na riječi i besi da neće sa DPS-om, kažu da ako nećemo u njihov projekat sa DPS-om, onda smo protiv evropskog puta. Kad se prisjetimo da je Pozitivna Crna Gora političku izdaju pravdala odbranom evropskog puta onda je sve još jasnije. Nakon "odbrane" evropskog puta Pozitivne, stigla je afera "koverta", ali i "pohvale" iz međunarodne zajednice poput "hibridni režim", "endemska korupcija", "opšte demokratsko nazadovanje"", istakao je Bečić u djelu koji je u saopštenju naslovljen sa "O Evropskoj uniji i izdaji", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Antievropejci su svi oni koji neće sa DPS-om

"Da paradoks bude veći, mi koji smo autori Sporazuma o prozapadnom, evropskom i evroatlanskom putu Crne Gore smo antievropejci jer nećemo sa DPS-om, a oni koji su antiNATO i protiv najvećeg dijela tog Sporazuma su sada postali evropejci samo zato što su spremni na pakt sa DPS-om. Zato se njihov Memorandum ne bavi ni jednim od ključnih pitanja. Toliko o doslednosti, principijelnosti i postojanju stavova", kazao je Bečić.

O licemjerstvu

"Kada oni pozivaju da se iz šume brani Crna Gora, pale gume, blokiraju putevi kamenjem, šleperima i na druge načine, ili pokušavaju neustavno blokirati Parlament 28.12.2020., onda je to zaštita ustavnih ljudskih prava i sloboda", rekao je Bečić.

On je kazao da je lično uvijek pozdravio svakog građanina ili grupaciju koja je mirno protestovala bez obzira da li se sa njim slagao.

"Kada građani širom Crne Gore, negdje i na -15 stepeni, mirno i dostojanstveno žele da izraze nezadovoljstvo zato što im se otima narodna volja, onda se sraman usklik pojedinca na jednom skupu kojeg su svi odmah osudili, predstavlja kao stav naroda, partija, grupa. Jeftino, providno, tragično", poručio je Bečić.

EU, NATO, građanska Crna Gora ili 21 milion eura

"Zaključak je da smo mi za EU, NATO i građansku Crnu Goru, a protiv "koverte", "snimka", "prisluškivanja", "21 miliona", drugih antievropskih vrijednosti i prevare 208 hiljada građana Crne Gore", naveo je predsjednik Skupštine i Demokrata..

Borba za fotelju ili napad na fotelju?

"Toliko o evropskom putu. Kada smo kod fotelja i tu je sve jasno. Oni koje optužuju za fotelje nude da se ide na izbore, da fotelje vratimo narodu i da ovo narod riješi, a oni koji iz fotelja optužuju druge za fotelje, odbijaju izbore, odbijaju da potpišu da neće sa DPS-om i da rješavamo ovo unutar parlamentarne većine, već naprotiv kažu da su spremni na pakt sa DPS-om jer žele još fotelja i plaše se narodne volje. Sve je u životu prolazno, a posebno funkcije. Sve za slobodu, obraz i čast, a slobodu, obraz i čast ni za šta, nikome i nikada! Ni u životu, ni u politici", zaključio je Bečić.

Bonus video: