Đeka ministarki: Ni ja ni Đeljošaj nismo bili poslanici kada je izglasan Zakon o slobodi vjeroispovijesti

"Siguran sam da bi za Vas sve bilo ljekovito da ste podnijeli ostavku kada vam je Skupština Crne Gore krajem decembra izglasala nepovjerenje. Ovako se samo dnevno ponižavate. Sreća jedino što su Vam dani na funkciji odbrojani"

27258 pregleda 98 reakcija 78 komentar(a)
Đeka, Foto: Boris Pejović
Đeka, Foto: Boris Pejović

Poslanik Albanske koalicije "Jednoglasno" Fatmir Đeka saopštio je danas da ni on ni poslanik Albanske liste Nik Đeljošaj nijesu bili poslanici saziva Skupštine Crne Gore 2016.-2020.

U tom sazivu Skupštine je izglasan Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Đeka je reagovao na sinoćnje saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

Iz tog Vladinog resora su u tom saopštenju naveli da ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić ni na kraj pameti nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu, te da je na protestu koji je sinoć u Podgorici održan protiv "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade nabrojala poslanike koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Bratić je sinoć na tom protestu protiv najave "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade između ostalog kazala "da li vrhuška SNP-a misli da su oni veći, bolji i časniji ljudi od Zdravka Krivokapića? I da će oni sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem potpisati Temeljni ugovor"?

"Gospođo Bratić, mislim da nije lijepo, čak ni u Vašoj opskurnoj tiradi, da ne govorite istinu. Jer, ja, Fatmir Đeka, a ni gospodin Nik Đeljošaj, nijesmo bili poslanici saziva Skupštine Crne Gore 2016.-2020. godine. A još kada tu laž opet nastojite da upakujete za vlastite političke potrebe, onda zaključujem da ste dobro izučili zanat kod Vašeg mentora, šampiona-prevaranata, dr Zdravka Krivokapića", istakao je Đeka.

On je dodao da kako je Bratić najavila da će svaki dan biti na protestima, najljubaznije je moli govori na svakom okupljanju.

"Poučeni Vašim sinoćnim porukama, uvjeren sam da ćete, upravo Vi, doprinjeti njihovom demokratskom profilisanju i snažnoj podršci od strane međunarodnih partnera u odbrani Vaše fotelje. Ipak ste Vi, da se ne zaboravi, profesorica američke književnosti. Siguran sam da bi za Vas sve bilo ljekovito da ste podnijeli ostavku kada vam je Skupština Crne Gore krajem decembra izglasala nepovjerenje. Ovako se samo dnevno ponižavate. Sreća jedino što su Vam dani na funkciji odbrojani", rekao je Đeka.

On je dodao da moli Bratić "da još prilježnije nastavi sa čitanjem djela Marka Miljanova".

"Bićete duhovno bogatiji, a naučićete još mnogo toga o Arbanasima. Eto, odlazeća ministarko, uvjerićete se da nije baš sve u funkciji", zaključio je Đeka.

Đekino reagovanje je dostavila Socijaldemokratska partija (SDP).

Albanska koalicija "Jednoglasno" funkcioniše u sklopu Kluba poslanika Socijaldemokratska partija SDP - Albanska koalicija "Jednoglasno".

Bonus video: