Novaković Đurović: Krivokapić privatizovao Vladu i institucije zarad političkog obračuna, smjena Abazovića bez razloga

"Bilo bi dobro vidjeti šta je obrazloženje za ovakvu odluku, jer može biti samo političko. Svakako politički nezreo postupak i nedostojan funkcije koja mu je i pripala zahvaljujući URI i potpredsjedniku Vlade"

8075 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Novaković- Đurović, Foto: GP URA
Novaković- Đurović, Foto: GP URA

Politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović poručila je da je predlogom smjene potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa mjesta predsjednika Nacionalnog savjeta za borbu protiv visoke korupcije premijer Zdravko Krivokapić potvrdio da je privatizovao Vladu i institucije zarad otvorenog političkog obračuna.

Ona je kazala da ne postoji ijedan formalni i suštinski razlog za smjenu Abazovića.

"Vlada je u oblasti korupcije i borbe protiv organizovanog kriminala jedino i postigla rezultate u prethodnom periodu što je potvrđeno i u Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru", poručila je.

Novaković- Đurović navodi da predsjednik Vlade svih građana ne smije zloupotrijebiti poziciju samo zato što mu se određena odluka potpredsjednika Vlade u određenom trenutku ne dopada.

"Bilo bi dobro vidjeti šta je obrazloženje za ovakvu odluku, jer može biti samo političko. Svakako politički nezreo postupak i nedostojan funkcije koja mu je i pripala zahvaljujući URI i potpredsjedniku Vlade", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: