za utorak u 17 časova

Zakazana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Očekuje se da Vijeće pored aktuelne bezbjednosne situacije u zemlji i izvještaja o dešavanjima sa Cetinju otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinator službi bezbjednosti Dritana Abazovića

21161 pregleda 15 komentar(a)
Abazović i Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Abazović i Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj će biti razmatrana aktuelna bezbjednosna situacija i izvještaj o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra na Cetinju, zakazana je za utorak u 17 časova, saznaju "Vijesti".

Sjednicu Vijeća saziva predsjednik Vijeća, odnosno premijer Zdravko Krivokapić.

Članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost su Dritan Abazović potpredsjednik Vlade Crne Gore, Sergej Sekulović ministar unutrašnjih poslova, Olivera Injac ministarka odbrane, Milojko Spajić ministar finansija i socijalnog staranja, Đorđe Radulović ministar vanjskih poslova, Dejan Vukšić direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu.

Očekuje se da Vijeće pored aktuelne bezbjednosne situacije u zemlji i izvještaja o dešavanjima sa Cetinju otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinator službi bezbjednosti Dritana Abazovića.

Biroom za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi koordinira član Vijeća za nacionalnu bezbjednost koga odredi Savjet za odbranu i bezbjednost na predlog Vijeća.