"došlo je do sloma crnogorskih institucija"

LP: Zalagaćemo se za tehničku Vladu čiji bi zadatak bio da stvori uslove za vanredne izbore 2023.

"Predsjednik i poslanik LP Andrija Popović ovlašćen je da, kao jedan od predlagača u okviru jedinstvene parlamentarne opozicije, u Skupštini glasa za nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore, koja je svojim ukupnim djelovanjem dominantno doprinijela velikom posrnuću Crne Gore"

6437 pregleda 13 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) će se zalagati za formiranje tehničke Vlade nacinalnog jedinstva koja bi bila ograničenog roka trajanja, a čiji bi zadatak bio da stvori uslove za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora tokom 2023. godine.

To je ocijenjeno na sjednici Predsjedništva LP.

"Predsjedništvo Liberalne partije analiziralo je veoma složenu političku situaciju u Crnoj Gori. Na sjednici je konstatovano da je došlo do sloma crnogorskih institucija zakonodavne, izvršne i sudske vlasti. Kao prioritet djelovanja LP u narednom, turbulentnom, periodu postavljena je zaštita ugroženog crnogorskog, građanskog identiteta i deblokada evro-atlanskog puta Crne Gore", ističe se u saopštenju LP.

Oni su dodali da je "predsjednik i poslanik LP Andrija Popović ovlašćen da, kao jedan od predlagača u okviru jedinstvene parlamentarne opozicije, u Skupštini glasa za nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore, koja je svojim ukupnim djelovanjem dominantno doprinijela velikom posrnuću Crne Gore".

"Takođe, ocijenjeno je da će se LP zalagati za formiranje tehničke Vlade nacinalnog jedinstva koja bi bila ograničenog roka trajanja a čiji bi zadatak bio da stvori uslove za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora tokom 2023. godine. Takva Vlada biće podržana od strane LP u Parlamentu samo ako je podrži kvalifikovana većina od najmanje 49 poslanika, kako bi se stvorili uslovi za dalji evropski put, odnosno za izbor nosilaca najviših pravosudnih funkcija i reformu izbornog zakonodavstva", piše u saopštenju LP.

Iz te partije su naveli da su na "sjednici Predsjedništva analizirani rezultati lokalnih izbora održanih krajem 2021. godine na Cetinju i Mojkovcu, ali i započete pripreme za lokalne izbore koji će se na proljeće održati u, vjerovatno, čak 17 opština, uključujući i vanredne izbore u nekim opštinama".

"Predsjedništvo je izabralo Odbor za pripremu VI Redovne Konferencije LP koja će se održati u junu ove godine. Odbor čine predsjednik partije, potpredsjednici, generalni i tehnički sekretar kao i portparol LP. Na sjednici se raspravljalo i o drugim pitanjima iz nadležnosti Predsjedništva", zaključuje se u saopštenju LP.