Vujović: Ostrašćeni premijer i njegovi eksperti moraju znati da bezakonje podliježe i krivično-pravnoj odgovornosti

"Etička i politička dimenzija je jedna stvar i vjerujem da su građani, nezavisno od političkog opredjeljenja, ovih dana postali svjesni da su eksperti-uzurpatori spremni na sve zbog fotelja, ali je ovdje važno da im se skrene pažnja da neće moći pobjeći od odgovornosti ukoliko nastave sa pokušajima izazivanja haosa u zemlji

5611 pregleda 19 komentar(a)
Vujović, Foto: Savo Prelević
Vujović, Foto: Savo Prelević

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović saopštio je danas da "ostrašćeni premijer i njegovi eksperti, zajedno sa njihovim klerikalnim nalogodavcima, moraju znati da bezakonje i progon koji trenutno čine, u pokušaju da zadrže uzurpiranu vlast, podliježe i krivično-pravnoj odgovornosti".

"Etička i politička dimenzija je jedna stvar i vjerujem da su građani, nezavisno od političkog opredjeljenja, ovih dana postali svjesni da su eksperti-uzurpatori spremni na sve zbog fotelja, ali je ovdje važno da im se skrene pažnja da neće moći pobjeći od odgovornosti ukoliko nastave sa pokušajima izazivanja haosa u zemlji", istakao je Vujović.

On je dodao da "angažman raznih smutljivaca sa strane koji su dovedeni da mute vodu i huškaju građane jedne na druge posebna je tema koja eksperte-uzurpatore stavlja u još težu poziciju svođenja računa, kada veoma brzo budu morali napustiti privatizovane funkcije".

"Svi oni drugi koji ovih dana takođe ostrašćeno vode hajku i ohrabruju ogoljeni primitivizam i fašizam, najbolje iskazan riječima i nastupom Vesne Bratić, trebalo bi da znaju da ih to vodi u opasni ekstremizam čime sebe svrstavaju u red crnogorskih Šešelja. Najveću odgovornost za sadržaj protesta i iskazane poruke na njima imaju politički predstavnici i funkcioneri koji ih podržavaju i učestvuju na njima", rekao je Vujović.

Po njegovim riječima "jasne poruke međunarodne zajednice da se otvorena pitanja rješavaju u institucijama, a ne na ulici su upravo adresirane tim subjektima".

"Protesti kao dio demokratskog iskaza su jedna stvar ali kada se oni žele pretvoriti u poziv na anarhiju i podrivanje ustavnog poretka, uz plasiranje fašističkih poruka i kreiranje ambijenta progona ljudi, onda je jasno da to dobija potpuno drugu konotaciju. Maske ekspertima-kleronacionalistima su konačno pale, oni će od 4. februara biti dio ružne poltičke prošlosti, a na svim legitimnim političkim subjektima je da u institucijama, na ustavan, demokratski i parlamentaran način rješavaju političke sporove", zaključio je Vujović.

Bonus video: