Rakočević: U narednih 14 mjeseci će DPS odlučivati u vlasti

Kad je riječ o izboru manjinske vlade, Rakočević navodi da će se o tom modelu DPS odrediti kad dođe vrijeme. Najbolji koncept je, navodi, politička vlada u kojoj će oni koji su najjači biti i najviše odgovorni

26659 pregleda 195 reakcija 94 komentar(a)
Rakočević, Foto: Boris Pejović
Rakočević, Foto: Boris Pejović

Demokratska partija socijalista istrajna je u tome da ova štetočinska Vlada što prije padne, a o ostalim inicijativama tek treba da razgovaramo, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Rakočević je za Gradsku televiziju kazao da je interes građana, države i evropskog puta jeste da ova Vlada padne.

"Uradićemo sve i po tom pitanju spremni smo i da sarađujemo i sa najudaljenijima. I, samim tim, Vlada će pasti”, kazao je Rakočević.

Kad je riječ o izboru manjinske vlade, Rakočević navodi da će se o tom modelu DPS odrediti kad dođe vrijeme. Najbolji koncept je, navodi, politička vlada u kojoj će oni koji su najjači biti i najviše odgovorni.

“Ukoliko se za tako nešto nijesu trenutno stekli uslovi, smatramo da su vanredni parlamentarni izbori drugo najbolje rješenje, da građani svima odrede cijenu, koliko kome vjeruju i da onda gradimo evropsku platformu i evropsku vladu. Treće rješenje je manjinska vlada. Ako je to jedina opcija i znači pad ove Vlade i put naprijed za Crnu Goru, spremni smo da budemo partner”, poručio je Rakočević.

Ističe da bi takav model bio oročen.

“Upozoravamo da će biti potrebno mnogo znanja, odlučnosti, iskrenosti i korektnosti u odnosu partnera da bi napravili iskorak i spasili Crnu Goru od ovog stanja u koje je uvukla štetočinska Vlada Zdravka Krivokapića”, kazao je Rakočević.

Komentarišući stav GP URA da DPS ne može biti dio manjinske Vlade, Rakočević poručuje:

“Moje kolege i ja smo prognozirali neke od ovih stvari koje se sada dešavaju. Biću vrlo otvoren i još jednu prognozu ću dati – u narednih 14 mjeseci DPS će, naravno, biti najjača partija, kao što je i sada, međutim – biće i ona koja odlučuje u vlasti i tada ćemo se odnositi prema svima koji su naši tradicionalni, ali i potencijalni partneri, taman onako kako su se oni odnosili prema nama i kako će se, posebno, odnositi od sada prema nama”, saopštio je Rakočević.

Očekuje smirivanje tenzija i dodaje da će u DPS-u imati partnera svi koji žele da razgovaraju o nacionalnim i interesima građana na evropskom putu.

Bonus video: