Knežević: Neću prisustvovati sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost

“A ova vlada je destabilizovana onog dana kada je iznevjerena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nijesu izašli na izbore, zajedno sa Abazovićem, preuzmu 100 odsto izvršne vlasti”, naveo je Knežević.

42547 pregleda 249 reakcija 75 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da neće prisustvovati današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

On je rekao da ne želi da daje legitimitet premijeru Zdravku Krivokapiću i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću u, kako je kazao, njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbjednosnom sektoru.

“Vlada Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno, i sad neko pokušava da kroz sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost ovakvoj vladi da zombi status”, naveo je Knežević u video obraćanju objavljenom na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta (DF).

Knežević je rekao da su DF i on lično, od dešavanja na Cetinju, očekivali da Krivokapić povuče određene poteze koje mu dozvoljavaju Ustav i zakon.

“A to je da pokrene inicijativu za smjenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i svih odgovornih lica za koja je on tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru”, naveo je Knežević.

Međutim, kako je rekao, Krivokapić je trošio vrijeme na obračun sa DF-om preko portala, društvenih mreža, medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nijesu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je da DF želi fotelje i da destabilizuje Vladu.

“A ova vlada je destabilizovana onog dana kada je iznevjerena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nijesu izašli na izbore, zajedno sa Abazovićem, preuzmu 100 odsto izvršne vlasti”, naveo je Knežević.

Kako je rekao, DF je nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smjenu Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbjednosti.

“Tad nam je Krivokapić govorio da je Abazović njegov brat i da više vjeruje njemu nego što vjeruje onima koji su ga stavili na prvo mjesto izborne liste Za budućnost Crne Gore”, dodao je Knežević.

On je kazao da je upozoravao na “pogubne reklamerske avanture” Abazovića i Krivokapića, koje se odnose na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom gdje je, kako je ocijenio, država pala na ispitu.

“Kulminiralo je kad je Krivokapić optužio Abazovića da je na osnovu tajnih podataka u koje je imao uvid došao do zaključka da je njegov prvi potpredsjednik povezan sa organizovanim narko kartelima, a njegov prvi potpredsjednik optužio njega da je povezan sa švercom cigareta”, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, svakome je jasno da DF nije moglo biti u Vladi zato što bi zaustavili šverc narkotika i cigareta.

“Zato je ovo Vijeće za nacionalnu sigurnost u ovom trenutku potpuno deplasirano tijelo u kojem Krivokapić održava posljednji privid, zajedno sa Abzaovićem, kako drže pod kontrolom bezbjednosni sektor”, naveo je Knežević.

On je pozvao Krivokapića i Abazovića da dođu na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu 31. januara i pred čitavom crnogorskom javnošću odgovaraju na pitanja vezana za šverc narkotika i cigareta.

“Smatram da je u interesu crnogorske bezbjednosti i zaštite institucija, koje su potpuno posrnule zahvaljujući Krivokapiću i Abazoviću, da se njih dvojica suoče na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu i da vidimo ko je pokrovitelj šverca narkotika, a ko je pokrovitelj šverca cigareta”, rekao je Knežević.

On je istakao da se više ne smije dozvoliti “da Crna Gora bude talac odnosa dvije fotelje”.

“Jer ukoliko ova foteljaška svijest postane narativ i model ponašanja, onda više neće biti Crne Gore, a koliko god to nekima zvučalo patetično, Crna Gora mora da bude iznad svih nas”, naveo je Knežević.

Bonus video: