Alijansa žena DPS: Afirmacija nasilja nad ženama nakon Skupštine i Vlade prelazi i na Javni servis

"Zbog ove vlasti ispašta većina građana Crne Gore. Ipak, vjerujemo da Crna Gora ima snage da sačuva svoj put ka vrijednostima modernog društva tako što će retrogradne politike uskoro poslati u trajnu prošlost"

1944 pregleda 2 komentar(a)
Alijansa žena DPS, Foto: Demokratska partija socijalista
Alijansa žena DPS, Foto: Demokratska partija socijalista

Iz Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS) poručeno je da je za svaku osudu činjenica da se sa Javnog servisa opravdava i relativizuje nasilje nad ženama, te da predstavlja nastavak sličnih stavova jednog dijela parlamentarne većine i same Vlade.

Poručile su da je zajednički imenitelj "njihove politike matrica koja nema ništa zajedničkog sa progresom već otvoreno zagovara retrogradne stavove koje ovo društvo treba da dovede do samouništenja", te da im to "neće dozvoliti".

"Naime, na Javnom servisu se - od domaćina - zagovarao stav da žene izazivaju nasilje svojim ponašanjem i da je na njima red da prekinu, kako ne bi i dalje izazvale nasilničko ponašanje. Iskorijeniti rodnu neravnopravnost koja proizilazi iz matrice patrijarhata, gdje se svi podređujemo pojedincu - muškarcu, a ne poštujemo standard koji treba da važi podjednako za sve - neće biti lako. To je misija koju živimo i kao organizacija i kao žene", piše u saopštenju.

Iz Alijanse je poručeno da se "kao društvo moramo se uvjeriti da civilizacijska regresija dolaskom ove vlasti nije samo politička floskula, već stvarnost koju živimo mjesecima".

"Zbog ove vlasti ispašta većina građana Crne Gore. Ipak, vjerujemo da Crna Gora ima snage da sačuva svoj put ka vrijednostima modernog društva tako što će retrogradne politike uskoro poslati u trajnu prošlost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: