ponovili da će glasati za smjenu potpredsjednika vlade

DF: Mandić i Knežević tražili od Abazovića da poštuje izbornu volju, rješenje tražiti unutar parlamentarne većine

Abazović je, kako navode, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF-a, koji će, dodaju, glasati za njegovo razrješenje.

64153 pregleda 346 reakcija 173 komentar(a)
Knežević, Mandić i Abazović, Foto: Luka Zeković
Knežević, Mandić i Abazović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević zatražili su od predsjednika GP URA Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje, saopštio je Demokratski front (DF).

Kako navode, Mandić i Knežević razgovarali su sa Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupštini koju je inicirao Zdravko Krivokapić.

"Mandić i Knežević su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Oni su obavijestili zamjenika premijera da je njima i koaliciji "Za budućnost Crne Gore" neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

"Mislimo da treba da bude stav i koalicije "Crno na bijelo"", navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako se dodaje, saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smijenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF-a, koji će, dodaju, glasati za njegovo razrješenje.

"Ali i da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da dogovora dođe".

U saopštenju se navodi i da će DF nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine "kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a".